Neem een willekeurige universiteit, op dagelijkse basis komt er veel afspraak plannen bij kijken. Het maken van afspraken tussen medewerkers van de faculteiten, tussen docenten en studenten en ook tussen studenten onderling. In dit artikel bekijken we de verschillende typen afspraken en welke applicaties hierbij nuttig kunnen zijn. Ter conclusie bekijken we of het de rol van universiteiten zelf zou moeten zijn om hierin te voorzien of dat het maken van afspraken door mensen zelf gedaan moet worden.
Laat ons beginnen met het analyseren van afspraken zoals die plaatsvinden tussen studenten en docenten. Deze afspraken zijn in het algemeen van een adviserend karakter. Iedere docent heeft een aantal groepen waaraan les gegeven wordt en per groep enige tientallen studenten. Tel het allemaal bij elkaar op en het wordt al snel duidelijk dat een docent per semester wellicht 1000 afspraken heeft. De ouderwetse manier om dit te doen was door een schema op de deur te plakken waarop studenten hun naam konden zetten. Dit is een makkelijke manier die ook daadwerkelijk werkt.

Tegenwoordig zijn er daarentegen vele afspraken planners welke gemakkelijk deze functie over kunnen nemen op een manier die veel nauwer aansluit bij de agenda van de docent en welke op deze manier enorm veel tijd kan besparen voor alle betrokkenen. Met een afspraak planner zoals die, hoeft een docent alleen nog maar aan te geven wanneer hij/zij beschikbaar is voor de studenten. De meeste afspraakplanners maken automatisch contact met de online agenda van de docent waardoor de tijdstippen waarop de docent niet beschikbaar is ook niet verschijnen in de afspraken planner. Op deze manier kan een student online, in real time, zien wanneer de docent beschikbaar is en op ieder moment een afspraak inplannen. Dit maakt het makkelijker voor de studenten aangezien ze ten alle tijden kunnen zien wanneer er ruimte is voor een afspraak en men hoeft dan ook niet twee keer op te komen dagen zoals vroeger, waar men eerst naar de kamer van de docent moest gaan om op de lijst te kijken en een andere keer terug moest komen voor de daadwerkelijke afspraak. Kortom het gebruiken van afspraak planners aan universiteiten is in ieders voordeel.

Over ScheduleOnce:

ScheduleOnce is een online boekingsysteem waarmee het gemakkelijk is om afspraken te plannen met mensen uit je zakelijke en sociale leven. ScheduleOnce is géén kalender. Het is een online boekingstoepassing welke verbinding maakt met je bestaande kalender en welke het plannen van afspraken meer efficient maakt. ScheduleOnce is nauw geïntegreerd met Google Calendar en kan ook verbinding maken met Outlook en iCal.
Contact informatie:

Rami Goraly | CEO | +1.650.485.3428 | [email protected]
Plan een tijd met me: http://meetme.so/rami
ScheduleOnce, 723 Partridge Ave, Menlo Park 94025 CA, USA

http://scheduleonce.nl

Lees meer over ScheduleOnce:

http://blog.scheduleonce.com/

http://www.youtube.com/scheduleonce

Website: http://www.emea.nl

Bron: EMEA Persberichten