Hospitaal Broeders opent eerste basisschool in Sierra Leone

Na anderhalf jaar hard werken is de eerste basisschool in Sierra Leone een feit. Hospitaal Broeders werkte samen met de lokale bevolking hard om voor de kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar een school te bouwen. In dit nieuwe schoolgebouw kunnen de kinderen eindelijk bouwen aan én leren voor hun eigen toekomst.

In een ruim gebouw bieden wij de kinderen alles om maximaal te kunnen presteren. Ons team heeft daarnaast alle materialen om goed onderwijs te kunnen geven beschikbaar gesteld. Er zijn schoolbanken, pennen, schriften en een schoolbord. Daarnaast hebben wij voor alle kinderen voor een schooluniform gezorgd. Dit draagt er aan bij dat alle kinderen gelijk zijn en dat niemand wordt buitengesloten op basis van kleding.

Onlangs interviewde we de zevenjarige Arif die trots is op zijn nieuwe school:

Ik heb nu eigen schoolspullen zoals onder andere een schrift en pen. Mijn kleine broertje is jaloers, want hij mag pas volgend jaar naar school. Twee jaar geleden ging ik wel eens naar een school in een ander dorp. Maar dit was zo ver lopen dat ik vaak te laat kwam en ook was ik dan vaak erg moe. Ik nu heel blij met de school in ons dorp. Elke ochtend ga ik er met veel plezier naar toe. Als ik later groot ben wil ik ook leraar worden, want dan ben ik altijd op school!

De toekomst

Uiteraard blijven we werken aan de ontwikkeling van de school. Zo wordt er op korte termijn gekeken naar beter vervoer voor de leraren. Op de lange termijn kijken we zelfs of er ruimte is om te bouwen aan een middelbare school waar de kinderen na de basisschool tijd verder kunnen leren.
Mede dankzij de inspanningen van Hospitaal Broeders kunnen de kinderen van Makutheneh in Sierra Leone met veel plezier naar school! Dit is natuurlijk waar we het allemaal voor doen!

Help ons mee en steun onze projecten voor de allerarmste: http://www.hospitaalbroeders.nl/