Wanneer u actieve belegger bent, dan is het belangrijk dat u handelt bij een broker waar u zich goed bij voelt. Bij IG zijn wij compleet transparant over wie wij zijn en wat wij doen. Beleggen bij IG is kansen creëren bij een ervaren en betrouwbare broker.

IG werd in 1974 opgericht als Investors Gold met als doel de goudmarkt toegankelijker te maken voor particuliere beleggers. Sindsdien hebben wij ons ontwikkeld als een absolute marktleider en bieden wij inmiddels meer dan 10.000 producten aan, voornamelijk Contracts For Difference (CFD’s). Momenteel hebben vele kantoren over de hele wereld, hebben wij meer dan 140.000 actieve cliënten, worden er miljoenen transacties per maand gedaan, zijn wij een beursgenoteerd bedrijf op de FTSE en werken er meer dan 1.000 mensen voor IG. Ons hoofdkantoor staat midden in het financiële centrum van Londen en sinds 2011 zijn wij ook actief op de Nederlandse markt.

Innovatief

Wij maken de financiële markten toegankelijker voor u. Dat doen wij vooral via onze superieure technologie. Wij zijn een zeer innovatieve broker, altijd op zoek naar mogelijkheden om het handelen eenvoudiger een uitgebreider voor u te maken. Ons snelle en betrouwbare handelsplatform zit vol handige tools en mogelijkheden die u helpen bij het beleggen. Onze technologie is constant in ontwikkeling en u zult als cliënt van IG dan ook regelmatig updates en innovaties mogen verwelkomen.

Zekerheid en veiligheid

Onze jarenlange ervaring in de financiële wereld zorgt er voor dat wij zijn uitgegroeid tot een zeer betrouwbare partij. Als grote internationale speler hebben wij de mogelijkheden en stabiliteit die u van een grote broker mag verwachten. Wij zijn gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en in Nederland door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wanneer u daar behoefte aan heeft, kunt u altijd ons jaarverslag opvragen. Verder staat uw handelsgeld altijd op gesegregeerde rekeningen en dus los van ons eigen kapitaal.

Ons kantoor in Nederland

Sinds 2011 bieden wij ook CFD’s aan op de Nederlandse markt en ook hier groeien wij hard. Door ons grote aanbod aan producten hebben wij vele soorten beleggers in ons cliëntenbestand. In Nederland zijn het vooral veel oude Turbo-, Sprinter-, Speeder-, en Optiebeleggers die bij ons handelen. Zij ontdekten al eerder de voordelen van onze CFD's ten opzichte van de andere bekende hefboomproducten. Over het algemeen zijn het vooral de actieve beleggers die zich bij ons thuis voelen. Educatie vinden wij belangrijk. Zo geven wij regelmatig gratis seminars op ons kantoor, staat onze website vol met webinars, kunt u ons altijd bellen voor een één-op-één opleidingssessie en geven wij regelmatig opleidingsmateriaal uit. Een goed geïnformeerde belegger is een betere belegger en dus staan wij altijd paraat om u met zoveel mogelijk kennis en zelfvertrouwen de markt in te laten gaan.