Het traden van indices komt steeds meer in opkomst, zeker onder korte termijn traders die naast forex ook wat anders willen handelen. Zeker in deze volatiele tijden gaan Indices snel op en neer en op die ritjes kunnen traders meegaan. Indices traden doet u onder andere met CFD’s.

Indices zoals die van de Nederlandse index zijn opgebouwd uit de belangrijkste aandelen van een land. En hoewel veel beleggers de aandelen vaak los handelen is het inspelen op de koersstijgingen en of koersdalingen van complete indexen erg interessant. Juist de beweeglijkheid van de beurzen schept kansen. Dit komt mede omdat het bijvoorbeeld met CFD’s (Contracts For Difference) zo makkelijk is om long en short te gaan.

Door de crisis zijn de beurzen zeer volatiel momenteel. Nieuws dat invloed heeft op de beurzen komt uit alle hoeken: centrale banken, bedrijven, regeringen, verkiezingen, oorlogen en meer. De beurzen en beleggers zijn gevoeliger dan ooit, wat tot veel volatiliteit leidt. Sommige traders blijven ver weg van de beschreven schommelingen, andere zien er juist kansen in. Aandelen – CFD’s traden is ook een prima mogelijkheid, maar echt inspelen op de hevige bewegingen op de beurzen doet u toch bij Indices.

In Nederland zijn het vooral de Nederlandse en de Duitse index die het meest gehandeld worden. Ook de Amerikaanse beurzen zijn interessant natuurlijk en ook erg volatiel op momenten. Door eigen koerslijsten met aandelen aan te maken zou u bijvoorbeeld zelf indices kunnen creëren. Vanzelfsprekend doet u er goed aan indices te handelen op een snel en betrouwbaar platform, met lage spreads en bij een betrouwbare en gereguleerde broker. Vanzelfsprekend is een goed risicomanagement erg belangrijk wanneer u besluit indices te handelen: hiermee beschermt u zich tegen de grote schommelingen.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.