Persbericht

E-Commerce in België

Gemiddeld spendeert een Belg 178 euro online. Toch koopt 24% van de Belgen in een niet-Belgische webshop. Een van de reden is dat de producten in een Belgische webshop tot 10% duurder zijn.  Een webshop ondersteunt de Belgische KMO’s duidelijk in groei. Deze groeien tot 4X sneller dan een KMO zonder webshop.

De prijszetting in een webshop wordt vaak bepaald door enkele factoren: winstmarge, verzendkosten, kosten van bedrijfsvoering,… Maar ook de kost van de webwinkel zelf is bepalend.
Dit zou niet mogen omdat er al bepaalde instanties bestaan waar je gratis een website kan maken gecombineerd met een E-commerce optie.

Maak een eigen Webshop aan.

E-Commerce moet voor iedereen betaalbaar en uitvoerbaar blijven. Het is dus belangrijk dat je webshop eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. Iedereen moet kunnen starten, dat is de filosofie.  

Een webwinkel moet er aantrekkelijk uitzien. Kies daarom voor een HTML5 templates ontwikkeld door designers. Daarnaast opteer je best voor een CMS-systeem. Dit type systeem heeft minder beperkingen voor je webshop. Op die manier kan je webshop voldoen aan al jouw specifieke wensen.  

Ondersteuning.

Natuurlijk is niet iedereen even handig met het aanmaken van webshops.
Gelukkig kan je altijd wel terecht bij een externe partij die je graag met raad en daad bijstaat. Of het nu neerkomt op het maken van een website of een webshop er staat altijd ergens een expert voor je klaar.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform