Vinca Minor Gertrude Jekyll overleeft ook zeer barre winters

Covergreen, leverancier van bodem bedekkende plantenmatten, heeft een nieuwe bodembedekker aan zijn assortiment toegevoegd: de Vinca Minor Gertrude Jekyll, ofwel de kleine maagdenpalm. De Gertrude Jekyll heeft kleine witte bloemetjes, in tegenstelling tot de Vinca Minor die blauwe bloemetjes heeft. De bloeitijd is van februari tot mei. De plant is zeer winterhard en kan overleven tot een temperatuur van -30°C. De Gertrude Jekyll heeft nauwelijks last van ziektes; hooguit wat bladluis, dat is alles.

De plant staat het liefst in half schaduw, half zon. Hij groeit en woekert met veel enthousiasme en moet daarom goed in de hand worden gehouden. Dat kan door afsteken of afscheuren. De grond waarin de plant staat mag niet te nat zijn en moet veel humus bevatten. De plant kan als hij volwassen is tot 20 cm groeien.
De Vinca Minor Gertrude Jekyll komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. In Nederland groeit hij nu ook in het wild en is hij beschermd. In België is het een meer algemene plant.

Covergreen, bekend om zijn kant-en-klare koksmatten voor bodembedekkers voor zowel bedrijfsleven, overheid als particulier, heeft een keur aan groenblijvende bodembedekkers. Het bedrijf heeft zich vorige maand laten registreren bij het Merkenbureau Benelux, waarmee het intellectueel eigendom van Covergreen is vastgelegd.

Website: http://bodembedekkerstegenonkruid.nl/

Bron: EMEA Persberichten