Persbericht

Nieuwe oplossing helpt banken sneller te innoveren en compliant te zijn
 
‘s-Hertogenbosch, 31 oktober 2012 – Door de kredietcrisis is het voor banken noodzakelijk om te vernieuwen. Zij moeten opnieuw nadenken over welke producten en diensten zij moeten leveren aan zowel zakelijke als particuliere klanten. Tegelijkertijd hebben zij met een almaar complexer wordende wet- en regelgeving te maken. SAP introduceert daarom versie 8.0 van het kant-en-klare IT-platform voor banken. Hiermee kunnen zij zeer snel nieuwe innovatieve producten invoeren, zonder dat hiervoor maandenlange IT-trajecten nodig zijn.
 
Banken kunnen met versie 8.0 op zeer korte termijn inspelen op de vele veranderingen die zich momenteel voordoen op het gebied van compliancy, fusies en overnames, real-time bankieren en risk management. Wereldwijd maken al meer dan honderd banken reeds gebruik van SAP’s kant-en-klare IT-oplossing voor banken.
 
Deze nieuwe versie biedt onder andere de volgende mogelijkheden:
 
· Een flexibele en uitgebreide verwerking van spaar- en leenproducten voor zowel retailbanken als commerciële banken. Denk hierbij ook aan een uitgebreide vorm van cash management, het bundelen van producten en het vaststellen van prijzen op basis van de relatie met individuele klanten.
· Uitgebreide administratieve ondersteuning van aanvragen voor leningen en hypotheken.
· Ondersteuning van zeer grote aantallen betalingstransacties.
· Proactief beheer van crediteurenrisico’s, waaronder stress-tests. Hiermee kunnen banken inspelen op de eisen en wensen van regulerende instanties. Daarnaast krijgen zij op transparante wijze inzicht in de risico’s die de gehele bank is aangegaan.
· Een volledig geïntegreerde accountancy-oplossing. Hiermee zijn banken ervan verzekerd dat zij voldoen aan de regels van het IFRS (International Financial Reporting Standards) en aan lokale accountancy-regels.
· Banken kunnen kant-en-klare software snel in gebruik nemen. De vooraf geconfigureerde content en gedefinieerde services zijn volledig afgestemd op de bancaire industrie, waardoor zij nieuwe oplossingen snel en zonder risico kunnen toevoegen.
 
“Om in de toekomst succesvol te kunnen zijn, doen banken er verstandig aan te kiezen voor een IT-aanpak op basis van een service oriented architecture”, zegt Erik ten Bruggencate, Sector Director Financial Services, bij SAP. “Versie 8.0 van SAP’s IT-platform voor banken maakt het de bancaire wereld mogelijk om op basis van SOA-principes beter samen te werken met klanten en snel nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen. Tegelijkertijd kunnen zij hun kosten drastisch verlagen.”
 
SAP is onlangs door Gartner gepositioneerd in het leiderskwadrant voor internationale retail-/systeembanken en wordt door Gartner aangemerkt als marktleider als het gaat om zowel ‘ability to execute’ als ‘completeness of vision’.
 
Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 195.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.>

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform