Een van de belangrijkste nieuwe toevoegingen op de iPhone 4S in vergelijking met de iPhone 4 is het spraakherkennings systeem Siri. Voor sommigen was het een grote teleurstelling dat Apple’s nieuwste speelgoed, Siri, alleen beschikbaar is op de iPhone 4S. Hackers zijn er echter in geslaagd om Siri werkend te krijgen op een gejailbreakte iPhone 4 en vierde generatie iPod touch. Twee ontwikkelaars zijn erin geslaagd om Siri te kraken en over te zetten naar de iPhone 4 en iPod Touch. Volgens hen werkt deze functionaliteit prima op deze apparaten.

Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith en een man die op Twitter bekend is onder de naam Chpwn zijn erin geslaagd om de gebruikersinterface en de onderliggende code van Siri naar de iPhone 4 te kopiëren.

De heren slaagden er al eerder om Siri op de iPhone 4 beschikbaar te maken, maar het programma was toen niet bruikbaar omdat er geen communicatie met de servers van Apple mogelijk was. Je kon dus wel met Siri communiceren, maar dan kreeg je niet de benodigde informatie op je scherm. Door middel van een nieuwe jailbreak hebben zij dit probleem ook weten op te lossen.

De heren hebben in elk geval duidelijk laten zien dat Siri goed kan werken op een iPhone 4. De grote vraag is of Apple bereidt is de beslissing te herzien en Siri toch mogelijk te maken op de iPhone 4. De kans is groot dat veel iPhone 4 eigenaren hier nu om gaan vragen.

Website: http://www.sirihacks.nl/

Bron: EMEA Persberichten