Remco Meuwissen en Steven Vanhoutvin vormen samen het team NKI-AVL dat begin augustus gaat deelnemen aan de Fjallraven Classic, een tocht van 110 km met rugzak en tent door het prachtige gebied van Zweeds Lapland. De uitdaging van deze tocht is dat hij in maximaal vijf dagen moet worden gelopen. Het team wil met deze tocht zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de invloed van voeding bij maagkanker.

 

Remco Meuwissen en Steven Vanhoutvin kennen elkaar vanuit het vrijwilligerswerk. “Daarnaast zijn we bekend met wandelen en meerdaagse hikes en hebben we al heel wat kilometers in de benen, maar we hebben nog nooit eerder voor het goede doel gelopen”, vertellen ze. Vanwege de huidige aanstelling van Steven Vanhoutvin bij het Nederlands Kanker Instituut (NKI-AVL) en gezien hun beider achtergrond in sport en voeding, besloten ze geld in te zamelen voor onderzoek naar de rol van voeding bij maagkanker. Elk jaar worden in Nederland ongeveer 2000 mensen getroffen door maagkanker. Een ziekte die een grote impact heeft op het leven van de patiënten en ook nog een slechte prognose biedt (een gemiddelde overleving van zeven tot twaalf maanden). Er wordt veel onderzoek gedaan naar nieuwe behandelingscombinaties die meestal bestaan uit chemotherapie of een operatie. Naast de tol die de chemotherapie eist van de algemene conditie, heeft ook de maagoperatie grote impact op de kwaliteit van leven van de behandelde patiënten vanwege een extreem veranderd eetpatroon. In tegenstelling tot de behandeling zelf, is nog relatief weinig onderzoek gedaan naar de invloed van voeding, voedingsstatus en conditie op de kwaliteit van leven tijdens de behandeling en het herstel na de operatie.

“Met behulp van deze actie willen we zoveel mogelijk geld bij elkaar halen om dit onderzoek te steunen.” Het onderzoek zal worden uitgevoerd door het NKI-AVL. Deze actie wordt officieel gevoerd in samenwerking met het NKI-AVfonds (partner van het KWF).

 

We hebben alle hulp nog hard nodig! Jij sponsort toch ook?

Kijk voor meer informatie en voor sponsoring op www.tinyurl.com/teamnkiavl of volg het team via Facebook: www.facebook.com/teamnkiavl  en Twitter: @teamnkiavl.