Het hoeft nog geen winter te zijn om u er toch al op voor te bereiden. In België moeten we allemaal ons steentje bijdragen om veilig en op twee voeten de winter door te komen. De overheid verplicht ons namelijk om de stoep ijs- en sneeuwvrij te houden.

Hoewel het de overheid niet zelf helemaal gelukt is om de wegen begaanbaar te houden afgelopen winter, hebben ze zich nu beter voorbereid. Er werd geïnvesteerd in betere voorspellende meetapparatuur en natuurlijk hebben ze meer strooizout aangekocht. Particulieren en bedrijven zouden nu ook beter hun voorraad strooizout kopen.
U weet het misschien niet maar als een voetganger of klant bij u op de stoep ten val komt, bent u verantwoordelijk.

Wij raden aan om al de nodige voorbereidingen te treffen want als we de media moeten geloven, staat er een horrorwinter voor de deur. De activiteit (of het gebrek daaraan) van de zon zal voor ons grote gevolgen hebben. Er komen dagen aan dat het kwik tot onder de -20 graden Celsius zal belanden. Indien dit maar voor de helft waar zou zijn betekent dit alsnog dat we de recordboeken zullen halen. U weet vast nog wat één centimeter sneeuw met ons openbaar leven heeft gedaan.

Strooizout is en blijft voor aankomende winter het beste product om gladde situaties te vermijden. Het werkt snel, efficiënt, is goedkoop en normaal gezien altijd voorradig. Door het echte winterweer van de afgelopen jaren zijn er al vele studies gedaan rond efficiënt zout strooien, strooitechnieken, strooitijdstippen, milieubelasting enz..

Een goede voorbereiding is het halve werk. Alvast één tip: koop strooizout.

Website: http://www.saltking.nl

Bron: EMEA Persberichten