Persbericht

Grote vraag naar cloud-diensten leidt tot streng beveiligd datacenter

Vianen, 1 november 2012T-Systems gaat het grootste datacenter van Duitsland bouwen. Het datacenter heeft een totale oppervlakte van dertig voetbalvelden en wordt gebouwd in Biere in de deelstaat Saksen-Anhalt. Voor T-Systems is dit het negentigste datacenter. De nieuwe faciliteit is gericht op disaster recovery, aangezien het een twin core-concept is met het datacenter dat al draait in Magdeburg. Hierdoor is het hoogste niveau van databeveiliging en operationele security gewaarborgd. Zodra de locatie in Biere klaar is, bieden beide datacenters een ruimte voor IT-apparatuur ter grootte van acht voetbalvelden.

T-Systems beschikt in Magdeburg al over het grootste datacenter van Oost-Duitsland. De uitbreiding hiervan in Biere is noodzakelijk om tegemoet te komen aan de snelgroeiende wereldwijde vraag naar cloud-diensten. Ongeveer zeshonderd zakelijke klanten, waaronder grote concerns zoals Shell en Daimler, maken inmiddels al gebruik van deze nieuwe IT-diensten die door T-Systems worden geleverd. Voor deze internationale bedrijven is het beveiligen van hun gegevens en het realiseren van een maximale beschikbaarheid essentieel. T-Systems heeft daarom gekozen voor een twin core-datacenterconcept, zodat zij databeveiliging altijd kunnen garanderen. T-Systems gebruikt inmiddels tweeëntwintig datacenters voor het leveren van cloud-diensten. 

“Organisaties die kiezen voor cloud computing, letten vooral op aspecten zoals een hoge beschikbaarheid en databeveiliging. Duitsland heeft de strengste wet- en regelgeving van Europa voor het beveiligen van gegevens. Kiezen voor Duitsland als locatie van onze datacenters levert dus de nodige voordelen voor klanten op. Bovendien kunnen we klanten garanderen dat applicaties nooit down zijn dankzij onze twin core-datacenters en onze ‘zero error’-strategie”, zegt Serge Vandenhoudt, VP Production T-Systems in België en Nederland. “Deze nieuwe faciliteit in Biere zal deel gaan uitmaken van ons internationale leverings- en productienetwerk. Op basis van ons netwerk van datacenters in Amerika, Azië, Afrika en Europa bieden wij onze klanten de meest moderne IT- en cloud-technologie, met de beste toegang en beveiliging.”

Het nieuwe datacenter gaat zeer efficiënt om met energie. De totale energiebehoefte zal namelijk 27 procent minder zijn in vergelijking tot soortgelijke datacenters. Deze vermindering is tot stand gekomen dankzij kennis die T-Systems heeft opgedaan tijdens “DataCenter 2020″ in München, een testlab voor datacenterproducten in samenwerking met Intel. Het vermogen dat nodig is voor het datacenter is nu klimaatneutraal.

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 129 miljoen mobiele klanten, ongeveer 34 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2011). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).
 
Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform