Staalproducent zet CA Clarity PPM in om innovatiecyclus te beheren en onderscheidend vermogen te vergroten

Utrecht, 5 juli 2012 – Tata Steel heeft gekozen voor CA Technologies om innovatie in staalproducten te vergroten. De leverancier van staal en gerelateerde diensten zet CA Clarity Project and Portfolio Management (PPM) in om de levenscyclus van nieuwe producten volledig van innovatie naar oplevering te beheren. Het bedrijf verwacht door deze gestructureerde innovatie-aanpak de winstgevendheid, het onderscheidend vermogen en de klanttevredenheid te vergroten.

“De PPM-oplossing helpt ons om efficiënter te innoveren, waardoor onze producten sneller op de markt zijn te brengen, en beter aansluiten op de behoeftes van klanten”, aldus Rene Kieft, manager, product development portfolio en IP strategy, strategic marketing, Tata Steel. “Efficiency gaat niet over het verlagen van kosten, maar over het optimaal gebruiken van aanwezige middelen. CA Clarity PPM stelt ons in staat blijvend te innoveren en in te spelen op klantwensen.”

Klantgerichte organisatie
Tata Steel heeft zijn Europese activiteiten omgevormd naar een meer klantgerichte organisatie door interne middelen toe te wijzen aan sectoren als automotive, (graaf)machines, energie, verpakkingen, bouw en spoor. Dankzij deze nieuwe organisatiestructuur kan Tata Steel klanten beter ondersteunen in hun specifieke markten. Door beter inzicht in klantbehoeftes en mogelijkheden van opkomende markten kan Tata Steel sneller innoveren met bedrijfsgroei als resultaat.

CA Clarity PPM wordt ingezet om dit proces beter te beheren. Dankzij PPM worden innovaties niet langer als losse initiatieven binnen business units behandeld, maar wordt het innovatieportfolio gelieerd aan de volledige bedrijfsstrategie. Hierdoor zijn innovaties sneller te gelde te maken en is de terugverdientijd korter. Elke innovatie wordt nauwkeurig beoordeeld om na te gaan in welke vorm het kan bijdragen aan doelstellingen als betere productkwaliteit of nieuwe initiatieven binnen een of meerdere sectoren.

Gestructureerd innovatieproces
“Dankzij CA Technologies Project and Portfolio Management kunnen we een gestructureerd proces voor innovatie, productontwerp en ontwikkeling implementeren”, zegt Kieft. “CA Clarity PPM geeft ons de juiste documenten en gegevens om het beslissingsproces te verbeteren. Risico’s worden daarmee verkleind en we blijven focus houden om de juiste zaken goed te doen. We verwachten dat dit gaat helpen samen met klanten te innoveren, kosten beter onder controle te houden en producten sneller te op de markt te brengen.”

Beslissingsmachine
CA Clarity PPM biedt Tata Steel een eenduidige ‘beslissingsmachine’ die informatie vastlegt over het portfolio van staalproducten en ontwikkelingsprojecten, gecombineerd met gegevens over mensen en middelen die innovatie moeten ondersteunen. Met deze centrale beslissingsomgeving kan het bedrijf mogelijkheden de juiste prioriteit geven, samenwerken in de ontwikkeling van de juiste producten en het innovatieportfolio op elk moment beoordelen en optimaliseren. Tata Steel kan bijvoorbeeld in de groene energie een belangrijke rol spelen om staalinnovaties voor windmolenparken te bepalen en te versnellen.

“Bedrijven gebruiken de CA Technologies Business Service Innovation-benadering om hun CIO’s, IT- en business managers te helpen bij de overstap van het simpelweg beheren van hun productportfolio naar het leveren van nieuwe, innovatieve business services”, zegt Marco van Lieverloo, country manager Nederland bij CA Technologies. “Door betere portfoliobeslissingen te nemen en investeringen en besluitvorming beter af te stemmen, zal Tata Steel in staat zijn de business te laten groeien door de innovatiecyclus te verkorten en meer te focussen op de klant.”

Over CA Technologies 
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

Abonneer op CA Technologies
•    CAworld www.ca.com/press/caworld
•    CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
•    CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
•    CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
•    CA podcasts www.ca.com/us/rss/
•    CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
•    CA Twitter twitter.com/ca_benelux