Bij een nieuw jaar horen nieuwe trouwtrends. Wij hebben de 11 leukste bruiloft ideeën op een rijtje gezet.

1 – Luxe, chic en exclusief
De hoofdtrend voor 2011 is luxe, chic en exclusief. We willen een exclusieve bruiloft die persoonlijk is. We willen trouwen op een mooi landgoed, in een kasteel of in een ’boutique’ hotel. We willen dat onze gasten onze trouwdag als onvergetelijk ervaren.Dus, nemen wij een weddingplanner in de arm, versturen wij bijzondere trouwkaarten met RSVP’s, trakteren wij onze gasten op lekkere hapjes en drankjes. Of serveren wij Champagne met oesters. We laten de trouwlocatie decoreren door een bloemist of stylist. We geven een thema aan de bruiloft. De bruidstaart wordt geleverd door een exclusieve bruidstaartenbakker. Kortom, we willen onszelf onderscheiden!

2 – Weddingplanners
Met de laatste verkiezing van ‘Weddingplanner van het jaar’, wordt het fenomeen weddingplanner definitief in Nederland op de kaart gezet! En zo gek is het niet! Een professionele weddingplanner kan jullie veel kopzorgen wegnemen. Bovendien heeft zij haar netwerken, onderhandelt zij de prijzen en kan zij jullie adviseren met praktische zaken. Je moet een weddingplanner zien als een chef; je kunt nog de beste ingrediënten in huis hebben, maar het wil nog niet zeggen dat je het beste resultaat krijgt. Het is wat de chef creëert. Aan de creaties herken je de signature van de chef…. Een goed voorbeeld is de weddingplanner Pure Wedding. Wij hebben als enige in Nederland een Amerikaanse certificaat van de Association For Wedding Professionals International.

3 – Groot-Brittannië & Brits
Groot-Brittannië is dankzij de Olympische Spelen in 2012 in Londen én het huwelijk van Prins William en Katherine op 29 april 2011 weer helemaal hot! De vele tradities en gewoontes van de Britten zoals de high tea, het Britse Koningshuis, de jaarlijkse Royal Ascot en ‘the morning dress’ (jacquet), dienen als inspiraties voor de bruiloften. Dus, geef een high tea, huur een Rolls Royce, laat je aanstaande en zijn gevolg een jacquet aantrekken en vraag jullie vrouwelijke genodigden hun mooiste hoeden te dragen. En je bruiloft ziet eruit als de jaarlijkse Royal Ascot…

4 – Romance is back
Romance is back. Alles is mogelijk: rozen, lasersnijden trouwkaarten, Swarovski-kristallen, Old-Hollywood glamour, de jaren ’50 met de stijlen van Jacky Kennedy, Audrey Hepburn en Grace Kelly. De kleuren zijn pastels, rood, wit, zwart, koninklijk blauw, goud. Pure Wedding biedt bijzondere trouwkaarten van Chartula aan waarbij de romantiek centraal staat. Per 1 januari 2011 biedt Pure Wedding Trouwkaarten een speciaal collectie kaarten aan ter gelegenheid van het huwelijk van Prins William en Katherine. Wil je op de hoogte blijven van deze speciale collectie, bezoek dan regelmatig de website van Weddingplanner Pure Wedding.

5 – De New Look
De New Look van Christian Dior uit de jaren ’50, is erg geliefd bij bruiden. De look dient als de ultieme inspiratiebron voor bruids- en avondjurken. Een andere leuke bijkomstigheid is dat het ook gelief is bij de ‘mothers of the brides’.

6 – Glamour en wow-effect
Hoe meer crisis, hoe meer glamour! Dus leef je uit en roei tegen de negatieve crisisstroom in en ga voor glamour! Trouw op een mooi landgoed, in een chique hotel of Michelin-restaurant. Laat de locatie(s) door een stylist decoreren met kroonluchters, kaarsen en Swarovski-kristallen. Geef een feest in black tie, diner dansant of bal masqué. En jullie gasten zullen je bruiloft niet meer vergeten!

7 – Cocktails
Niets gaat boven de champagne! Maar een goede cocktail, weerstaat weinig mensen. Laat de bartenders verschillende cocktails serveren zodat uw gasten meerdere keuzes hebben. Of beter, laat je favoriete cocktails serveren. Stem het eventueel af met de kleuren en/of thema van uw bruiloft. Houd je niet van cocktails? Dan is de champagne het beste alternatief.

8 – Verlovingsfoto’s voor ‘save the date kaarten’
Het maken van verlovingsfoto’s is in de VS een leuke traditie. In Nederland begint deze trend zich te ontwikkelen onder de hippe bruidsparen. Het is altijd leuk om een fotograaf jullie verlovingsfoto’s te laten maken. Nog leuker wordt het als jullie de foto’s gebruiken als ‘save the date kaarten’. Je maakt het af met een mooi gedicht of een persoonlijke tekst.

9 – Trailers
Hot zijn de trailers van de gasten. Veel bruidsparen laten hun gasten interviewen. Hun commentaren, verhalen, sketches worden als trailers op de bruiloft getoond. Het scheel je genante scènes.

10 - First dance
Hot is de ‘first dance’ op het huwelijksfeest. Niet de klassieke openingsdans, maar een geheel ingestudeerde dans uit bekende films zoals Dirty Dancing en Grease. Dus, neem je aanstaande mee op dansles en laat hem de koning van de dansvloer zijn op jullie bruiloft! En zeg het nou zelf, welke man wil nou niet als John Travolta kunnen dansen?

11 – Marrakech
Een internationale opkomende trend is Marrakeck! Het is zeer populair bij de hippe Fransen, filmsterren, beroemdheden en Blauw bloed. Ook de hippe Londenaren bezoeken graag Marrakech! Iedereen die graag wil trouwen en/of willen feesten in de sfeer van de Duizend-en-een-nacht, reizen daarvoor graag naar Marrakech! Neem daarbij het warme klimaat, de gastvrijdheid, de vele prachtige riads en luxe hotels, de goede (internationale) restaurants en het bruisende nachtleven (Pacha Marrakech) en je bruiloftweekend of feest kan niet meer stuk!
Pure Wedding heeft medewerkers met een internationale achtergrond die allen minimaal twee talen spreken, waaronder Engels, Marokkaans en Arabisch. Wij hebben goede contacten in Marrakech en kunnen jullie helpen bij de organisatie van jullie Duizend-en-een-nacht bruiloft.

Website: http://www.emea.nl

Bron: EMEA Persberichten