Persbericht

Zaterdag 8 sept 2012 Huizerdag,  Grootste Feestdag in Huizen NH

Op zaterdag 8 sept a.s  wordt van 10-17 uur in Centrum Huizen  de 26e Huizer Dag georganiseerd met o.a. de leukste, lekkerste en nieuwste  braderieaanbiedingen.  Ruim honderdvijftig marktkramen zullen dan vol liggen met  een breed assortiment en een grote variëteit aan sieraden, tassen en cd’s tot  ambachtelijke versnaperingen, betere voedingsartikelen, kleding, vintage, enz.  Naast veel nieuwe braderiespullen zijn er ook artikelen uit Moeders en  Grootmoeders Tijd te bewonderen zoals leuke hebbedingentjes, verzamelobjecten,  zeldzame boeken, enz..  Op een speciale stand voor het dienstencentrum, hoek  Voorbaan Waterstraat, is een unieke collectie nostalgische Plaatjesalbums en  oude Schoolplaten te bewonderen van verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp.  Alle verschenen Verkadealbums van Jac. P. Thijsse kunnen daar worden bewonderd  en ook getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar mee naar zijn stand mee  te nemen om de waarde te vernemen of de verzamelwaar te verkopen.

De  Huizerdag heeft dit jaar als thema ’Huizerdag het grootste feest van Huizen’ En  …….wie die dag niet heeft beleefd, heeft een dag niet geleefd! Of eigenlijk  twee dagen. Traditiegetrouw is er op vrijdagavond 7 september het Voorproefje op  het Oude Raadhuisplein met veel kramen met lekkere hapjes, kaas, wijn, lange  tafels, een DJ, optredens van artiesten, een modeshow, acrobatenacts en een  limbodans met vuur. De Stichting Huizerdag heeft weer groot uitgepakt. Het Oude  Raadhuisplein, maar ook Plein 2000 bij het uitgaanscentrum De Graaf Wichman  heeft veel te bieden. Op beide pleinen zijn weer tal van artiesten en er is veel  muziek. Natuurlijk zijn het Huiz’Orkest van de Huizerdag The Swinging Seniors  met zangeres Hanneke Jansen weer van de partij. Op het Plein 2000 staat weer een  groot podium waar jongeren uit Huizen overdag iets kunnen laten zien of horen.  ‘s Avonds zijn er onder meer De Corona’s en een optreden van de bekende zanger  Chris Hordijk. Naast het Nederlands Kampioenschap Kaasrollen is er natuurlijk de  traditionele grote markt op de Lindenlaan vanaf de Engweg ( met de kunst- en  boekenmarkt ) via het Oude Raadhuisplein naar de Voorbaan, Zeeweg,  Hellingstraat, Achterbaan, Kerkstraat, Meentweg en Plein 2000 en omgeving.
De Huizerdag, met veel aandacht aan de traditionele en  hedendaagse aspecten, is niet meer weg te denken uit de Huizer samenleving en is  de aftrap van de Huizerweek. U vindt er alles over in een speciaal magazine. Er  worden duizenden belangstellenden uit het Gooi en heel Nederland op deze 26e  Huizerdag verwacht. Huizen is een heel weekend lang met dit festival het  levendig middelpunt van ’t Gooi.

Za 8 sep 2012 HUIZEN Huizerdag met Kunst- en Boekenmarkt ( met  Verkadealbums voor Dienstencentrum ) 10-17 uur Info: Frits Groenewoud, Tel.  06-12417203 Email [email protected]  Site http://huizerdag.nl/huizerdag-2012

++++++++++++++++++++++++++

 

Zaterdag 15 september 2012 4e  Boekenmarkt Hamershof Leusden

 

Antiquariaat Libraro organiseert op zaterdag 15 september in  samenwerking met Winkeliersvereniging van het winkelcentrum ‘De Hamershof’ voor  de 4e maal een boekenmarkt op ’t Plein en ‘t Erf in Leusden. Exclusieve  boekhandelaren uit alle windstreken bieden op 65 marktkramen van 11-17 uur een  grote keuze aan zeldzame en bijzondere tweedehands boeken aan. Het aanbod  varieert van oude kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van  boeken over sport tot geschiedenis, romans, naslagwerken, boekenweekgeschenken,  topografische werken, architectuur, kookboeken, oude strip- en jeugdboekjes,  plaatjesalbums, schoolplaten, enz. Dit uiteenlopende assortiment kent dit jaar  ook een stand, waar allerlei oude Plaatjesalbums, waaronder alle nostalgische  Verkadealbums van Jac. P. Thijsse kunnen worden ingekeken en ook getaxeerd.  Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar mee naar deze stand te nemen om de waarde  ervan te vernemen. Ook op dezelfde stand geëxposeerde oude Schoolplaten doen een  ieder terugdenken aan die goede lagere schooltijd van weleer. Voor alle  liefhebbers van boeken de ultieme mogelijkheid om op 15 september dit exclusieve  evenement en gebeuren gratis te bezoeken. Het zal zeer druk worden in en rond  Winkelcentrum  Hamershof. Kom allemaal even kijken, iets kopen en vooral  genieten. Parkeren in Leusden is ook gratis.

 

Za 15 sep 2012 LEUSDEN Boekenmarkt W.C. Hamershof, 3831 CR 1,  11-17 uur. Info: Libraro Leusden, Jan Hulleman, Tel 06- 21211057  Email [email protected] Site http://hamershof.nl

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Op zondag 9 en 16 september Nazomer Markten in  Purmerend.
Van 8 tot en met 16 september  wordt, in samenwerking met de Stichting Marktstad, in Purmerend de Nazomer  Feestweek georganiseerd. Edith Hartog mag van 11-17 uur een tweetal  Nazomermarkten inrichten. Op zondag 9 september vindt de eerste markt plaats op  de Kanaaldijk en de Beemsterburgwal,  waarbij er tevens veel activiteiten op en  aan het water gaan plaatsvinden. De  tweede editie, aangevuld met een exclusieve  kunst- en cultuurmarkt, is op zondag 16 september in de Breedstraat (  winkelstraat) centrum Purmerend. Ook dan zijn  diverse optredens en  activiteiten. Op de markt van 16 sep. is er bv een speciale stand, waar alle uitgegeven nostalgische  Verkadealbums van Jac. P. Thijsse en oude Schoolplaten van Koekkoek, Isings en  Jetses zijn te bewonderen. Tevens kunnen op deze stand tientallen plaatjesalbums  uit Grootmoeders Tijd zoals Tovervisje, Flipje Tiel, enz worden ingekeken en  getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar mee naar deze stand te nemen  om de waarde er van te vernemen. Alle ingrediënten voor gezellig marktplezier zijn op deze twee  edities NaZomermarkt aanwezig. Het is zeer de moeite waard te  komen kijken naar de vele verrassende en opwindende zaken die deze twee zondagen  op en ook onder de marktkramen liggen. De toegang is  gratis.

 

Zo 16 sep 2012 PURMEREND Nazomer Feestmarkt Breedstraat 11-17  uur. Ook op Zo 9 sep Kanaaldijk. Info: Edith Hartog, Tel.0228-593755 Email [email protected]  Site http://marktboeken.nl

 

++++++++++++++++++++

 

Woensdag 19 sep 2012 Grootste Jaarmarkt van Nederland Alphen  aan den Rijn

 

Op woensdag 19 september 2012 wordt in  Centrum Alphen aan de Rijn  van 9-18 uur de grootste Jaarmarkt  van Nederland  georganiseerd. Deze 38ste editie heeft ruim 700  marktkramen met de leukste,  lekkerste en nieuwste braderieaanbiedingen, kent tientallen attracties, diverse  podiumshows en veel promotie- en demonstraties. In het totaal is er zo’n 4,5 km  lengte aan ambulante handel, kermis, evenementen en attracties voor jong en oud  te vinden. In de Stevinstraat is een Antiek, Boeken en  Curiosamarkt met ruim 60 kramen. Voor het schoolplein is daar een speciale stand  met veel oude Schoolplaten, Aap-Noot-Mies-spullen en waar alle nostalgische  Verkadealbums van Jac.P.Thijsse en andere Plaatjesalbums kunnen worden bewonderd  en getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar als Verkade, Tovervisje,  Flipje Tiel, auto albums, voetbalplaatjes, enz. mee naar deze stand te nemen om  de waarde ervan te vernemen of het materiaal te verkopen. Dit jaar zal er extra  aandacht worden besteed om meer doe activiteiten te verzorgen. Zo komt er een  electric experience in de Wilhelminalaan, een Sportplein op het Thorbeckeplein.  De Jaarmarktkermis is weer op het Aarplein. Traditionele onderdelen zijn de  Paardenshow, Kindervrijmarkt,  een Streekmarkt en diverse podiumprogramma’s op  het Rijnplein en in de Paradijslaan. Natuurlijk wordt ook dit jaar weer de  Jaarmarktestafette georganiseerd, die traditiegetrouw de avond voorafgaand aan  de Jaarmarkt plaatsvindt. Praktisch alle Alphense winkeliers nemen deel aan deze  grootste Jaarmarkt van Nederland. Door de jaren heen is gebleken dat de  Jaarmarkt van Alphen aan den Rijn een grote publiekstrekker is voor de gehele  regio, omdat de grootste Jaarmarkt van Nederland veel te bieden heeft. Kom  gezellig slenteren langs de vele stands met allerlei braderieaanbiedingen en  veel etenswaren, blijf stilstaan bij de optredende artiesten, geniet van de  verschillende podiumprogramma’s, De Jaarmarkt is amusement, muziek, dans,  spektakel en vooral op deze derde woensdag in september een grandioze  ontmoetingsplek voor zeer veel mensen. Kortom de Jaarmarkt is een feest voor  jong en oud dat u beslist niet mag missen.

Wo 19 sep 2012  ALPHEN a/d RIJN Antiek, Boeken en Curiosa op de  Grootste Jaarmarkt van Ned. 9-18 uur. Info: Fresh Events, Tel. 070-3384400.  Email [email protected] Site http://freshevents.nl of de speciale Jaarmarktwebsite http://jaarmarktalphenaandenrijn.nl

 

++++++++++++++++++++

Zaterdag 22 september 2012 Antiek,- Boeken- en Curiosamarkt  Voorschoten

 

Op zaterdag 22 sept. is er van 10 tot  17 uur een Antiek-, Boeken- & Curiosamarkt in de Schoolstraat te  Voorschoten. Ruim 60 kramen zullen dan vol liggen met een zeer gevarieerd en  aantrekkelijk aanbod aan antiek, curiosa en oude boeken. Veel leuke oude spullen  en talrijke artikelen uit Moeders en Grootmoeders Tijd zijn er te bewonderen en  te koop tegen betaalbare prijzen. Glas, aardewerk, porselein, tin, curiosa,  vintage, verzamelartikelen, zeldzame boeken, schoolplaten, enz. zullen in  overvloed aanwezig zijn. Voor de Rabobank is een speciale stand, waar allerlei  oude Plaatjesalbums, waaronder de bekende nostalgische Verkadealbums van Jac. P.  Thijsse kunnen worden ingekeken, gekocht, verkocht en ook getaxeerd. Ook zijn er  op die stand veel oude Landkaarten en Schoolplaten van Isings, Koekkoek en  Jetses te bewonderen. Neem uw verzamelwaar mee voor een taxatie. Standhouders,  organisatie en de middenstand van Voorschoten verwachten veel belangstellenden.  Kom ook een kijkje nemen op deze gezellige voorjaarsmarkt, want er is voor een  ieder iets te vinden. De toegang is  gratis.

 

Za 22 sep 10-17  uur Antiek-, Boeken- en Curiosa Markt in de Schoolstraat  Voorschoten. Info:  Fresh Events, tel. 070-338 44 00  of  06-1888 56 88 of Email  [email protected]  Site www.freshevents.nl

 

++++++++++++++++++++

 

Zondag  23 sept. 2012 Kralingse Kunst- en Antiekmarkt  Rotterdam

 

Op zondag 23 september 2012 wordt er  in Kralingen, de sfeervolle deelgemeente van Rotterdam, voor de 3e  keer de Kralingse Kunst- en Antiekmarkt georganiseerd.  Op de Admiraliteitskade aan het pittoreske water Het Boerengat, vlakbij het gezellige uitgaansgebied De Oude Haven en op  loopafstand van het centrum van Rotterdam, kunt u tussen 11-18 uur genieten van  een bijzondere selectie antiek, brocante, kunst, verzamelobjecten en aanverwante  zaken.  Heel veel exclusieve kraamhouders uit heel Nederland en België hebben  zich aangemeld. Het aanbod zal breed en gevarieerd zijn: Art Deco, kristal,  zilver, juwelen, curiosa, moderne kunst, toegepaste kunst, design en nog veel  meer. Een opvallende exposant voor de Admiraliteit is  verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp die een  speciale stand heeft ingericht, waar alle nostalgische Verkadealbums van  Jac.P.Thijsse en vele andere Plaatjesalbums kunnen worden bewonderd en  getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar mee naar deze stand te nemen  om de waarde er van te vernemen of het materiaal te verkopen. Zijn collectie  oude Schoolplaten van Isings, Koekkoek en Jetses doen een ieder terugdenken aan  die goede oude schooltijd.  Ook is het mogelijk om informatie  in te winnen over kunst en antiek bij experts van  het Notaris Vendu huis. Er is  smaakvolle muziek te beluisteren  en er kan genoten worden van heerlijke  versnaperingen. Rotterdammers en belangstellenden uit geheel Nederland zijn dol  op antiek, kunst en markten. De deelgemeente  Kralingen-Crooswijk en haar  portefeuillehouder Paulette Verbist  ondersteunt dit evenement van harte. Al eeuwen lang komen mensen van heinde en ver  naar Kralingen omdat het daar zo goed toeven is. Deze unieke 3e  Kralingse Kunst- en  Antiekdag op zondag 23 sept mag u niet missen. De toegang is  gratis.

 

Zo 23 sep 2012 ROTTERDAM 3e KRALINGSE KUNST & ANTIEKDAG  Admiraliteitskade 10-17 uur.  Info: Mary-Ann Art Consultants, Tel  06-53242292 Email [email protected] Site http://mary-ann.nl

 

++++++++++++++++++++

 

Zaterdag 29 september 2012  Brocante, Boeken en Kunst in  Centrum Wassenaar

 

Op zaterdag 29 sept. 2012 presenteren  tientallen exclusieve standhouders uit geheel Nederland in Centrum Wassenaar van  9-17 uur een schitterende collectie Antiek, Brocante, Boeken en Kunst. Op de  mooie locatie in de Langstraat organiseert Gea van Vulpen een speciale markt met  een grote collectie aan interessante kunstobjecten, veel mooi antiek en curiosa  en tweedehands en modern antiquarische boeken van goede kwaliteit. Op een  speciale stand nabij de rotonde kunnen oude Plaatjesalbums, waaronder alle  nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse, worden ingekeken en ook  getaxeerd. Neem verzamelwaar mee naar deze stand voor een taxatie of desgewenst  om het materiaal te verkopen. Veel oude Schoolplaten van Jetses, Isings en  Koekkoek zullen iedereen weer doen terugdenken aan die schooltijd van weleer.  Veel boekensnuffelaars, brocante- en kunstliefhebbers kunnen op deze markt zeker  datgene vinden, waar ze al lang naar op zoek  zijn! Het is voor veel bezoekers uit de gehele regio Haaglanden, Bollenstreek en  Omstreken zeer de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Kom gerust langs om  te kijken of er wat van uw gading is te vinden in centrum Wassenaar. De toegang  is gratis.

 

Za 29 sep 2012  WASSENAAR Boeken, Kunst, Antiekmarkt, Centrum 10-17 uur. Info: Gea van Vulpen, Tel. 0252-863933 of  06-12322115 Email  [email protected] Site http://geavanvulpen.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform