Persbericht

Nominatie door Perceptive Software levert waardering in het buitenland op

Naarden, 11 juni 2012 – UWV is tot winnaar uitgeroepen van de Global Awards voor Excellence in Adaptive Case Management. Deze internationale prijs is aan de Nederlandse instantie uitgereikt vanwege zijn radicaal nieuwe aanpak bij het ondersteunen van kenniswerkers. Perceptive Software, onderdeel van Lexmark en betrokken bij de oplossing voor zaakgericht werken, heeft het UWV-project voor de award ingezonden.  
 
De vakjury van Adaptive Case Management (ACM) bestaat uit zestien experts, afkomstig van onder meer Forrester Research, Workflow Management Coalition (WfMC) en KMWorld. De twaalf finalisten zijn ingezonden voor de categorieën klantgerichtheid, publieke sector, gezondheidszorg en kenniswerkerinnovatie. UWV is winnaar geworden van de categorie kenniswerkerinnovatie en kreeg bovendien de “Judges Choice Award” voor de algemeen winnaar. UWV is de winnaar geworden omdat zijn kenniswerkers nu beter kunnen samenwerken. Daarnaast kunnen zij flexibel omgaan met het invullen van hun processen en op basis van alle beschikbare gegevens – die bestaan uit zowel data als documenten – inhoudelijk betere beslissingen nemen.
 
Maatwerk voor klanten
UWV gebruikt al een procesmanagementsysteem sinds 2001. Het systeem is begin 2012 volledig vernieuwd en gemoderniseerd, zodat het UWV klanten die beroep aantekenen beter van dienst kan zijn. Deze beroepsprocedure wordt bij het UWV uitgevoerd door 1.250 medewerkers van de afdeling Bezwaar en Beroep. Het nieuwe zaaksysteem stelt de kenniswerkers van het UWV in staat in te spelen op de wensen van hun klanten, zodat zij aan hun verwachtingen kunnen voldoen. Zij kunnen de optimale handelingen voor iedere afzonderlijke klant bepalen. UWV krijgt direct en gestructureerd toegang tot alle relevante gegevens, waardoor de organisatie zijn deadlines haalt en efficiënter werkt.
 
Het casusbeheersysteem van de UWV is gebaseerd op BPMone van content- en procesmanagementontwikkelaar Perceptive Software. Hiermee kan het UWV deels gestructureerde processen automatiseren. De integratie wordt ondersteund door het BPMone Integration Framework. ModusOne, ook van Perceptive Software, neemt het documentenbeheer voor zijn rekening.
 
Quotes
“UWV B&B wilde een wezenlijke wijziging van zijn systeem om het leveren van maatwerk aan de klant te combineren met een goede procesondersteuning van zijn professionals”, zegt Kees Brent, Hoofd Juridisch Kenniscentrum van UWV. “In een uitstekende samenwerking met de bouwer hebben we met BPMOne het FLEKS-systeem ontwikkeld, waarmee die doelstelling prima is gerealiseerd. We zijn uiteraard blij met deze prijs, we zien daarin een vorm van erkenning voor onze benadering.”
 
“De inzending van de UWV was een duidelijke favoriet onder de juryleden”, zegt Keith Swenson, voorzitter van WfMC en oprichter van de ACM Awards. “Vooral de doelgerichtheid, de nadruk op klanttevredenheid en het aantoonbare business-voordeel voor de eindgebruiker vielen op. Het is een overtuigend voorbeeld van hoe ACM een datagedreven proces optimaal kan ondersteunen. UWV-medewerkers kunnen afgeronde activiteiten opnieuw uitvoeren en daarbij terugvallen op de stand van zaken op een eerder moment. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook een activiteit volledig overslaan, zolang de benodigde gegevens maar beschikbaar zijn. Dit biedt enorm veel flexibiliteit in de dienstverlening.”
 
“UWV heeft deze juryprijs dubbel en dwars verdiend”, zegt John Hoogland, Vice President en General Manager Business Process Management bij Perceptive Software. “De organisatie heeft een duidelijke visie over hoe klanttevredenheid naar een hoger niveau kan worden getild, en hoe de kenniswerkers daarin optimaal moeten worden ondersteund. Wij zijn trots dat wij klanten als UWV hebben die ons uitdagen om zowel flexibiliteit als efficiëntie in hun meest complexe bedrijfsprocessen in te bouwen.”
 
Kijk voor meer informatie op www.adaptivecasemanagement.org.

Over Perceptive Software    
Perceptive Software, een zelfstandige business unit van Lexmark International, levert softwareoplossingen voor Enterprise Content Management (ECM) en Business Process Management (BPM). Organisaties realiseren hiermee grotere operationele efficiëntie en flexibiliteit. Over de gehele wereld maken organisaties gebruik van de meerwaarde van de ECM- en BPM-oplossingen van Perceptive Software. Zij optimaliseren hiermee de informatievoorziening in bedrijfsprocessen en de daarop gebaseerde besluitvorming. Dit onafhankelijk van de locatie of plaats van werken.
Kijk voor meer informatie op www.perceptivesoftware.nl.  

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform