Persbericht

Amsterdam: plan d- / andreas denk gaat op 5 oktober 2012 om 20:30 in de Melkweg te Amsterdam in première met de solodansvoorstelling ‘Glas’.

Andreas Denk maakt sinds zijn succesvolle solo ‘Sophie’ (2002) eindelijk weer een voorstelling voor volwassenen. ‘Glas’ is een multidisciplinaire solodansvoorstelling, waarin de kijker wordt meegenomen in de wereld van een misdadiger.

In het stramien van eenzame opsluiting volgen we een doodgewone man, die danst in een ijspaleis van gebroken glas. Een man met misschien wel een gruwelijk verleden en toch weet hij ons te verleiden, zelfs te ontroeren. Wat zegt dat over ons? Schuilt het slechte ook in onszelf? En wat bezielt een mens om over te gaan tot een afschuwelijke daad?
Denk stelt een aantal actuele dilemma’s centraal in ‘Glas’. Zijn mensen als Robert M. en Anders Breivik alleen maar monsters, of kunnen ze daarnaast ook onze vriend zijn? Is opsluiting een straf of een bevrijding? Denk balanceert op deze spannende grens en confronteert ons met vragen over de menselijke natuur.

Première Glas:

Datum: Vrijdag 5 oktober 2012, 20:30 uur
Locatie: Melkweg Amsterdam
Kaartjes: € 12,50 / € 10 [korting] / € 7,50 [studenten]

Verdere speeldata Glas: 4 oktober 20:30 uur (Try Out), Melkweg Amsterdam;  6 oktober 20:30 uur en nachtvoorstelling om 01:00 uur, Melkweg Amsterdam; 1 december 21:30 uur, De Gouvernestraat Rotterdam; 21 december 20:30 uur, Het Ostadetheater Amsterdam; 22 december 20:30 uur, Het Ostadetheater Amsterdam

Colofon Glas: Idee en concept: Andreas Denk; Regie: Dirk Groeneveld; Dans: Andreas Denk; Muziek: Wiebe Gotink; Lichtontwerp: Pink Steenvoorden; Techniek: Marco van der Velde; Verkoop: Theaterbureau Frontaal

Trailer & meer informatie: www.plan-d.nl 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform