Afgelopen zondag 15 mei 2011 is de Rotterdamse poolbiljarter Huidji See (29 jaar) wereldkampioen 10ball geworden, door de Chinese professional Jianbo Fu met 11-8 te verslaan. Het WK 10ball vond plaats in Manilla en de hoofdprijs welke Huidji See in de wacht sleepte was maar liefst $60.000 dollar.

Huidji See bezegelt hiermee zijn status als wereldster. Hij boekte al eerder successen met brons en zilver bij het WK straight pool.

Volgens de Nederlands biljartbond KNBB is See met de wereldtitel uit de schaduw getreden van Niels Feijen en Nick van den Berg, de twee frontmannen van het Nederlandse poolbiljarten.

Afgelopen woensdag 18 mei kwam Huidji terug naar Nederland, hij arriveerde omstreeks 19:40 uur en werd opgewacht door familie, vrienden en collega poolbiljarters uit Thurston (Rotterdam). Natuurlijk was de KNBB ook aanwezig om hem te verwelkomen en te feliciteren met zijn prestatie in Manilla waar hij wereld kampioen 10-Ball is geworden. Na het ontvangst op Schiphol is Huidji direct naar zijn thuisbasis Thurston in Rotterdam gebracht waar hem een Verrassingshuldiging te wachten stond.

In Thurston Rotterdam werd hij opgewacht door vele vrienden en collegae poolbiljarters welke allen heel trots zijn op de prestaties van Huidji See. Natuurlijk waren ook de Nederlandse Bondscoaches aanwezig: Johan Ruysink en Alex Lely. Huidji geeft aan erg blij te zijn met zijn prestatie en geeft aan dat hij dit ziet als een doorbraak. Ik kreeg al snel nadat ik gewonnen had een telefoontje van de “Adjudant van de Koningin” en mijn ouders thuis ontvingen een telegram. Het is allemaal nog moeilijk te bevatten. Aldus Huidji See.

Er was sprake van een gezellig samenzijn en natuurlijk feest met alle bijbehorende hapjes en natuurlijk Champagne.

Voor meer informatie en foto’s zie de website van Poolbiljart Rotterdam op: www.poolbiljartrotterdam.nl

Website: http://www.poolbiljartrotterdam.nl

Bron: EMEA Persberichten