Persbericht

Terwijl veel mensen voorzichtig bezig zijn met het klaarleggen van tweedehands spullen om tijdens Koninginnedag te verkopen, neemt de online handel al een aantal weken flink in volume toe. Dit meldt Winkelkraam.nl, de site die de digitale vrijmarkt al jaren een warm hart toedraagt. Om de oranjegekte ook online in goede banen te leiden, heeft de site haar Koninginnedagrubriek weer geopend. Advertenties plaatsen op de site is en blijft gratis.

De digitale vrijmarkt kleurt oranje
Ieder jaar in april neemt de handel in oranje artikelen een vlucht, zo weten de eigenaars van Winkelkraam.nl. Dan kleurt de digitale vrijmarkt oranje, en worden op de site vele gratis advertenties met foto’s geplaatst waarop nieuwe en tweedehandse oranje artikelen worden verkocht. Naast het verkopen van eigen tweedehands spullen, wordt internet namelijk ook steeds meer de plaats om leuke oranje accessoires te kopen.

Populaire oranje artikelen in 2012
Diversiteit lijkt het thema voor de aankomende Koninginnedag. Online wordt een breder aanbod oranje accessoires aangeboden dan ooit. Naast altijd populaire artikelen als schmink en muziek, wordt het grootste gedeelte van de advertenties dit jaar ingenomen door oranje kleding en pruiken. Daarnaast zijn leuke oranje gadgets en versieringen in trek.

Van Koninginnedag door naar voetbal
Na Koninginnedag is het maar een goede maand totdat het EK voetbal voor de deur staat. Winkelkraam.nl verwacht dan ook dat de handel in oranje artikelen nauwelijks af zal nemen na Koninginnedag. “In 2010 hadden we natuurlijk het WK in Zuid-Afrika, en ook toen zagen we dat de oranje artikelen lange tijd populair waren op onze site. Nu het EK voor de deur staat, en bovendien een stuk dichterbij plaatsvindt, kan het haast niet anders of de oranje artikelen gaan overal op onze site te zien zijn” aldus de webmasters.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform