Waalwijk, 09 november 2011

PERSBERICHT

Interieurs noodlijdende kapsalons krijgen complete make-over

Op maandag 14 november start een nieuwe tv-serie: ‘John Beerens Salon Takeover’. In het programma worden noodlijdende kapsalons onder handen genomen door topkapper John Beerens. BPRgroep uit Waalwijk zal het interieur van alle kapsalons onderwerpen aan een metamorfose.

In navolging van populaire make-overprogramma’s brengt RTL5 een serie van zeven afleveringen waarin kapsalons worden behoed voor een faillissement. In deze Nederlandse bewerking van het succesvolle Amerikaanse format ‘Tabatha’s Salon Takeover’ – eerder ook te zien bij RTL5 – schiet topkapper John Beerens te hulp. Hij onderwerpt de noodlijdende kapperszaken in alle opzichten aan een make-over en geeft de eigenaren een spoedcursus succesvol ondernemen in het kappersvak. Om de klus te klaren wordt Beerens onder meer ondersteund door BPRgroep. Geoffrey Wijn, interieurarchitect BNI bij BPRgroep, zal het interieur van iedere kapsalon flink ‘oppimpen’.

Binnen 1 dag een ontwerp
De opnamen zijn al weken in volle gang. BPRgroep krijgt per kapsalon één week de tijd om de metamorfose te realiseren. Dat betekent dat er steeds binnen een dag een ontwerp moet worden gemaakt, dat vervolgens direct wordt uitgevoerd. “Dat vraagt wel wat van onze mensen”, aldus Geoffrey Wijn. “Maar het gaat goed, we hebben dan ook veel ervaring in de kappersbranche. Ik heb al zeker zo’n 400 tot 450 kapsalons ontworpen, verspreid over het hele land. We weten aan welke specifieke arbo-wetgeving het interieur moet voldoen en welke materialen wel en niet geschikt zijn in een kapsalon. Want het nieuwe interieur moet er niet alleen mooi uitzien, het moet ook functioneel en duurzaam zijn.”

Leveranciers uit de regio
Voor de uitvoering werkt BPRgroep samen met een bouwteam, dat door Geoffrey Wijn wordt aangestuurd. Ook zij hebben slechts enkele werkdagen de tijd om een kapsalon compleet te vernieuwen. Het bouwteam is een Brabants ‘onderonsje’: MetroXL (Waalwijk), Lagrouw Schilderwerken (Vlijmen), Luijben Elektro (Vlijmen) en Van Zon Winkelprojecten (Moergestel). Aannemersbedrijf AMG Bouw komt uit Alkmaar. Wijn: “Als allround ontwerpers zijn we werkzaam in meerdere branches. We weten precies wat er aan noviteiten en materialen verkrijgbaar en mogelijk is. Geregeld brengen we ideeën uit de ene branche over naar de andere, met verrassend resultaat. Ook nu willen we kapsalons laten zien wat er mogelijk is, we laten ze met andere ogen kijken. Dat gaat spectaculaire resultaten opleveren, dat is zeker! Met ‘John Beerens Salon Takeover’ zullen we opnieuw ons visitekaartje afgeven.”

Zeven afleveringen
Productiemaatschappij Palm Plus neemt in totaal zeven afleveringen op van ‘John Beerens Salon Takeover’. Op maandag 14 november vindt van 21.30 tot 22.15 uur de eerste uitzending plaats; de laatste aflevering is gepland op 2 januari 2012. De uitzendingen worden op de zaterdagavonden herhaald op RTL8. RTL5 en Palm Plus hebben de intentie om nog meer afleveringen te maken, indien de serie succesvol blijkt.

Over BPRgroep
BPRgroep, gevestigd in Waalwijk, heeft onder meer het interieurconcept van de landelijke formule Brainwash Kapsalons op haar naam staan. In het verleden voorzag interieurarchitect Geoffrey Wijn al zo’n 450 zelfstandige kapsalons verspreid over het hele land van een nieuw interieurontwerp, waaronder Silly’s hair & skin care in Waalwijk en Rutten Kappers in Tilburg.
BPRgroep heeft naast de ontwerpafdeling nog twee specialismen in huis, te weten uitvoering en onderhoud. Het bedrijf telt ruim twintig medewerkers en is landelijk actief in onder meer de sectoren retail, recreatie en leisure en zakelijke dienstverlening. Recent verzorgde BPRgroep de herinrichting van alle 150 KPN-winkels. Ook was het bedrijf betrokken bij de totstandkoming van Familiepretpark Mini Mundi in Middelburg en een servicebioscoop in Houten. De ontwerpafdeling schreef onder meer het ontwerp voor diverse designhotels en het volledig vernieuwde sneeuwattractiepark Skidôme in Rucphen op haar naam.

Over John Beerens
Tilburger John Beerens zit sinds zijn 15e in het kappersvak. Hij opende op zijn 22e zijn eigen haarstudio. In datzelfde jaar werd hij ook Brabants, Zuid-Nederlands, Belgisch én Nederlands kampioen knippen. In 2006 won John vanwege zijn verdiensten voor het vak de Top Hair Award, een prijs die wordt uitgereikt door het grootste kappersvakblad van Europa.

Over Palm Plus
Palm Plus is één van de grootste producenten van Nederland. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en distribueert succesvolle formats voor alle publieke omroepen en commerciële zenders in Nederland. Als onderdeel van het wereldwijde televisieconcern Zodiak Media Group, is Palm Plus ook actief op de internationale televisiemarkt. Herrie XXL en Mijn Tent is Top (beiden met Herman den Blijker), Wegmisbruikers, Recht in de Regio (met televisierechter mr. Frank Visser) en Je Zal Het Maar Hebben zijn enkele succesvolle programma’s uit de portfolio van Palm Plus.

Kijk voor meer informatie over ‘John Beerens Salon Takeover’ en BPRgroep op www.bprgroep.nl/salontakeover.

————- EINDE PERSBERICHT ————-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

BPRgroep
contactpersoon: Rolf Balkenende, algemeen directeur
tel 0416 – 36 90 50
e-mail: [email protected]

internet: www.bprgroep.nl
bezoekadres: Cartografenweg 14h, 5141 MT Waalwijk
correspondentieadres: Postbus 409,5140 AK Waalwijk

Website: http://www.bprgroep.nl/salontakeover

Bron: EMEA Persberichten