Persbericht

WatchGuard Fireware XTM 11.6 biedt onder meer nieuwe mogelijkheden voor implementatie van beveiligingspolicy’s en authenticatie

Den Haag – 5 juli 2012 – WatchGuard Technologies heeft een nieuwe versie uitgebracht van het operating system dat het hart vormt van de WatchGuard XTM beveiligingsoplossingen – WatchGuard Fireware XTM 11.6.  Deze nieuwe release bevat inhoudelijke performance- en managementverbeteringen die beheerders helpen bij het definiëren, herzien en implementeren van beveiligingspolicy’s voor het netwerk.

Fireware XTM 11.6 is beschikbaar voor alle WatchGuard XTM-modellen en biedt de volgende belangrijke verbeteringen:

•    Transparante authenticatie voor gebruikers van Citrix en Microsoft Terminal Services. Fireware XTM 11.6 ondersteunt een transparante single sign-on, waardoor gebruikers van Citrix XenApp of Microsoft Terminal Services zich niet opnieuw hoeven te identificeren.
•    Authenticatie van mobiele gebruikers. De authenticatiepagina ondersteunt nu ook smartphones (Android, iPhone, Windows Mobile).
•    Actuele phishing- en malwareinformatie. Reputation Enabled Defense bevat nieuwe phishing- en malwareinformatie van PhishTank en MalwareDomainList.
•    Schaalbaarheid en performance. De firewall throughput van alle XTM 5 en 8 Series modellen is vergroot, in sommige gevallen met wel 50 procent. 
•    Compliancereportages met Report Manager. Report Manager voorziet in een dashboard en een set rapporten voor zowel PCI als HIPAA. Met één muisklik krijgt u toegang tot de informatie die compliance vereist.
•    Meer VLAN’s. Het aantal VLANs op XTM 3, 5, en 8 Series platforms is vergroot.
•    Verbeterde VPN-diagnose. Fireware XTM 11.6 biedt nieuwe diagnosefuncties die gebruikers helpen bij het opsporen van problemen met VPN-verbindingen.
•    Preview van policyverbeteringen. Fireware XTM 11.6 introduceert nieuwe tools die inzicht geven in en het onderhoud vergemakkelijken van policy’s, zoals die zijn gedefinieerd in de firewall.
•    On-line Policy Checker. Helpt bij het snel simuleren en begrijpen hoe traffic door de firewall wordt behandeld. Gebruikers kunnen combinaties van IP-adres en poort invoeren om te bepalen welke firewallregel wordt getriggerd, en of traffic wordt toegestaan.
•    Grafische representatie- en printoptie voor configuratie. Eenvoudig te lezen en te printen overzicht van policy’s van de Fireware XTM-configuratie. 
•    LDAP: Het testen en diagnosticeren van verbindingen met Active Directory en LDAP, en verificatie van groep membership.

“Het hebben van krachtige beveiliging is vandaag de dag niet meer voldoende. Om compliant te zijn, zijn geavanceerde firewalls nodig die functionaliteit bevatten voor uitgebreide rapportages en policymanagement,” zegt Etiënne van der Woude, Regional Salesmanager van WatchGuard Benelux.  “Met deze nieuwe release van Fireware XTM geeft WatchGuard beheerders nog meer krachtige tools om te zien wat er in hun netwerk gebeurt, en bovendien uitgebreide policycontrols waarmee ze snel en eenvoudig beveiligingsregels kunnen ontwikkelen en invoeren.”
   
WatchGuard Fireware XTM 11.6 is per direct gratis beschikbaar voor klanten met een geldige LiveSecurity service.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.
 
Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform