De Europese personenzoekmachine 123people ondersteunt de Beste Buur Verkiezing 2010 van Buurtlink, een stichting die het buurtgevoel in Nederland wil versterken. 123people biedt inhoudelijke ondersteuning door deel te nemen aan de vakjury. Ook kunnen gebruikers de buurvrouw of –man die zij zojuist hebben opgezocht via de personenzoekmachine 123people nomineren voor Beste Buur Verkiezing 2010. Via de profielpagina op Buurtlink.nl kunnen bezoekers, buren en vrienden de digitale voetafdruk van de genomineerde bekijken.

Hoe werkt Beste Buur Verkiezing 2010?
Alle buren in Nederland kunnen met de Beste Buurt Verkiezing 2010 een buurman of buurvrouw die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor de buurt in het zonnetje zetten. Iedereen mag via de website Buurtlink of via een link op de resultatenpagina van 123people een buur online nomineren. De nominaties voor Beste Buur Verkiezing 2010 lopen tot 8 december 2010, de uitreiking vindt plaats op 15 december 2010.

Meeste stemmen tellen
Uit de buurmannen en -vrouwen, waar online het meeste op is gestemd door buurtbewoners, kiest een vakjury de Beste Buur 2010. Naast de felbegeerde titel “Beste Buur 2010”, mag de winnaar met 49 andere buurtbewoners een dag naar DierenPark Amersfoort. De Beste Buur Verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Univé Verzekeringen, 123people en DierenPark Amersfoort.

Lunchen bij koninklijk paar
In 2009 brachten duizenden mensen hun stem uit. De ‘sympathieke en gezellige’ Tiny Kruisbeek uit Willemstad, Noord-Brabant heeft de verkiezing gewonnen. De Beste Buur 2009 werd door Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima uitgenodigd voor een lunch op Paleis Noordeinde.

Over Buurtlink
De Stichting Buurtlink wil met Buurtlink.nl het buurtgevoel in Nederland versterken. Wij geloven dat hierdoor de leefbaarheid verbetert en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland. Buurtlink heeft 455.000 leden en 485.793 unieke bezoekers per maand.

Over 123people
123people is een personenzoekmachine waarmee gebruikers hun digitale voetafdruk kunnen controleren en online reputatie kunnen beheren. Daarnaast biedt het bezoekers de mogelijkheid om verloren gewaande buren, vrienden en familieleden op te zoeken. 123people telt wereldwijd ruim 45 miljoen gebruikers per maand.

Website: http://www.123people.nl/

Bron: EMEA Persberichten