CFD’s (Contracts for Difference) zijn relatief nieuwe hefboomproducten die flink aan populariteit aan het winnen zijn. Zo kunt u duizenden onderliggende waarden handelen met dit product, waaronder aandelen. Maar hoe dan?

Een CFD is een hefboomproduct. U werkt dus met een marge. Hierdoor kunt u met relatief weinig gelden al veel onderliggende waarden handelen. U wordt nooit eigenaar van de aandelen  (of valutaparen, of indices, het is maar wat u handelt), u heeft slecht recht op de winst of het verlies. En die winst en verlies gaan wél over de totale waarde van de aandelen. Dat kan dus snel gaan: niet de hele waarde hoeven te financieren, maar wel het recht om de winsten en verliezen te ontvangen.

Er zijn beleggers die een CFD niet als geschikt zien om een aandeel mee te handelen. Het beleggen in aandelen wordt door veel traders als een lange termijn strategie gezien. Maar dat is toch niet helemaal waar. Juist in deze roerige tijden gaat het hard met de koersen van bedrijven. En het is die volatiliteit waar CFD – traders van houden. Door de overnight rente is het inderdaad niet heel interessant om een aandeel maandenlang open te laten staan, maar met die rente hebben andere hefboomproducten ook te maken. Door het informatietijdperk waarin we leven, de roering op de beurzen en steeds meer bedrijfsnieuws is het handelen van aandelen met CFD’s echter ook interessant voor daytraders.

Een van de voordelen van een CFD is het goede risicomanagement. Zoals gezegd,  het kan hard gaan met de winsten en verliezen, maar met een goede beheersing van de risico’s beschermt u zich in ieder geval  goed. Zo werkt u met een CFD met gegarandeerde stops, trailing stops, limieten en meer. Handel uw aandelen – CFD’s ook op een stabiel en snel platform.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.