Persbericht

Het woord ‘tablet’ zal je wellicht niet vreemd in de oren klinken. Maar wat is het nu precies? en vooral wat kan je er allemaal mee doen?

De tablet is ontstaan na het succes van de Laptop. De Laptop is een computer die je vaak op schoot of op een bureau gebruikt. Het gebruiksgemak en de verplaatsbaarheid van de Laptop viel enorm in de smaak van de computergebruiker. Daarom zijn producenten gaan nadenken hoe je een computer nog makkelijker verplaatsbaar kan maken voor de gebruiker. 

In die denkwijze is de tablet ontstaan. De tablet is een computer die je in de hand kan houden en gemakkelijk op deze manier kunt gebruiken.

Ook als is de tablet handiger in gebruik dan de Laptop, toch heeft deze PC vorm ook wat moete inboeten als het op mogelijkheden aankomt. De tablet zit op vlak van mogelijkheden tussen een laptop en een Smartphone. Dit komt omdat de rekenkracht van de processor van een tablet minder groot is dan van een Laptop maar groter is dan dat van een smartphone.

De tablet is dan ook bedoeld om makkelijk aan kleine documenten te werken waar en wanneer he wilt en deze dan later over te zetten naar een Desk PC of een Laptop.

Kortom, alle ‘kleine’ handelingen die met met een laptop doet kun je op een mobiele manier met een tablet PC doen.

De tablet die nu razend populair zijn hebben er niet altijd zo uitgezien. De eerst tablet moest je nog bedienen met een soort pen, een stylus. Met deze pen kon je de functies van de tablet PC bedienen. Tegenwoordig is het bij de meeste nieuwe tablet PC’s mogelijk om met je vingers alle functies te bedienen door middel van een touchscreen. De manier van invoeren van tekens is bij een tablet ook anders dan bij een laptop aangezien een tablet PC niet beschikt over een toetsenbord. Een additioneel toetsenbord kan je natuurlijk wel aankopen.

Het weglaten van de stylus is een belangrijke stap geweest voor de Tablet. Het belangrijkste voordeel van een tablet PC is namelijk de mobiliteit. Zonder stylus kan je waar en wanneer je wilt zonder extra attributen genieten van een grote hoeveelheid functies die je ook op een laptop hebt. De mobiliteit van de tablet wordt verder nog vergroot door de vele applicaties die je kan downloaden. De applicaties kunnen het surf proces op het internet vergemakkelijken. Surfen op het internet is voor een tablet trouwens geen probleem. Je tablet PC kan verbinding maken met het internet door middel van een Wifi verbinding of via een internet verbinding die je aanschaft bij een mobiele telefoon provider. Op deze manier ben je over mobiel in de meest optimale manier en wordt je tablet PC en onmisbare gadget. 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform