Barendrecht – Wijn is meer dan alleen maar lekker. Wijn is emotie, wijn is een beleving. Van wijn kunnen we echt genieten, er uren over praten en steeds iets nieuws over ontdekken. Echter hoe meer we het drinken en er over lezen, hoe minder we eigenlijk weten. Voor wie meer over wijn wil weten is een wijnproeverij een aanrader. Online wijnhandel Good Grapes uit Barendrecht is gespecialiseerd in het organiseren van proeverijen die volledig in het teken staan van proeven, genieten, beleven en kennis opdoen.

Wijnproeverij

Wijn proeven gaat over smaakbeleving en smaakwaardering: hoe proeven we, wat proeven we en wanneer vinden we iets lekker? Interessant is dat de smaak van wijn mede wordt bepaald door emotionele factoren. We kennen allemaal het effect van een verstopte neus, we proeven de wijn niet goed meer. Of die lekkere wijn op het terras in Toscane, die thuis toch “anders” smaakt. Wijn is ook status. Drinken we die fles Petrus of Dom Pérignon omdat het de lekkerste wijnen ter wereld zijn, of spelen ook andere zaken een rol? Wijn drinken heeft een meer sociale functie gekregen en steeds meer mensen willen iets over wijn weten. Een wijnproeverij voorziet uitstekend in deze behoefte.

Een wijnproeverij van Good Grapes wordt gehouden op kantoor, bij iemand thuis of een op bijzondere locatie. Als bedrijfsuitje of een gezellige avond met vrienden. De proeverijen zijn onderverdeeld in: ‘overzichtsproeverijen’ om kennis te maken met de verschillende wijnen binnen Europa; ‘thema proeverijen’ waar een bepaald thema wordt uitgediept en ‘gastronomische proeverijen’ waarbij ontdekt wordt welke wijn het beste past bij bepaalde gerechten. Al de proeverijen zijn uit te breiden met heerlijke hapjes of een volledig verzorgd buffet. Ook een proeverij op maat is mogelijk. Informatie over de proeverijen is te vinden op http://www.goodgrapes.nl – Proeverijen.

Oriëntatiereis

Om de inhoud kracht bij te zetten is Erwin Blezer – gastronoom/sommelier en eigenaar van Good Grapes – 3 maanden door Europa gereisd om uiteenlopende wijnstreken in Europa te bezoeken. Hij ontmoette de wijnboeren, zag ter plekke hoe de wijn wordt gemaakt en ontdekte welke culinaire tradities in dat gebied leven. Een geweldige reis door onder andere Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Italië. Na 12.000 km, 6 landen, 17 wijngebieden, 41 wijnhuizen en 274 verschillende wijnen te hebben geproefd heeft Erwin een uniek assortiment samengesteld. De wijnen zijn online te koop via http://www.goodgrapes.nl.

Online wijnhandel

Via de online wijnhandel http://www.goodgrapes.nl kunnen consumenten en bedrijven de wijnen van kleinschalige, talentvolle wijnproducenten uit Europa bestellen. Vaak afkomstig van familiebedrijven, die zeer bewust met kwaliteit bezig zijn. Good Grapes zoekt voortdurend naar smaakvolle wijnen, liefst biologisch geproduceerd. Niet alleen uit een bekend land of regio, maar ook uit minder bekende wijnstreken binnen Europa. De wijnen van Good Grapes worden nationaal en internationaal zeer gewaardeerd. Bestellen via de online wijnhandel is eenvoudig, snel en veilig. Er geldt bij Good Grapes geen minimale bestelgrootte en ieder product kan per stuk besteld worden. Bestellingen in de regio Rotterdam (Rotterdam, Barendrecht, Rhoon, Ridderkerk, Vlaardingen, Schiedam) worden gratis bezorgd!

Tip van Good Grapes: combineer bestellingen met bijvoorbeeld buren of andere wijnliefhebbers in de omgeving. Of bestel eens een proefpakket: wie een doos van 6 of 12 flessen van eenzelfde onbekende wijn teveel van het goede vindt, kan een proefpakket (laten) samenstellen op basis van de eigen smaakvoorkeur. Good Grapes verzorgt ook (relatie)geschenken.

—— EINDE PERSBERICHT ——-

Note voor de redactie: voor meer informatie of beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met Erwin Blezer, telefoon: 0180-744010, e-mail [email protected], postbus 87, 2990 AB BARENDRECHT, www.goodgrapes.nl

Website: http://www.goodgrapes.nl