Persbericht

Amsterdam, 19 juli 2012 – Modemerk ANNA SCOTT is een van de eerste bedrijven die haar salesprocessen heeft gedigitaliseerd met iPad en iPhone app Apps4Fashion. Het vooruitstrevende merk realiseerde hiermee in korte tijd een grote professionalisering en kostenreductie in haar salesprocessen én een besparing van ruim één FTE.

 

ANNA SCOTT gebruikt Apps4Fashion wereldwijd voor de invoer van zowel voorverkoop als directe orders en als digitaal collectieboek/lookbook. Hiermee is ANNA SCOTT flexibel en altijd up-to-date met informatie en communicatie naar agenten, wordt het tonen van collecties vereenvoudigd én worden orders automatisch verwerkt in hun ERP systeem.

 

Voorheen schreef het merendeel van de agenten van ANNA SCOTT hun orders handmatig op een orderblok, waarna deze door de backoffice medewerkers handmatig verwerkt moesten worden in het ERP systeem.  Dit was een tijdrovend en foutgevoelig onderdeel in het verkoopproces. Daarnaast moesten bij monstercollecties alle kleurvarianten worden uitgemonsterd en werden collectieboeken nog gedrukt.

 

Grote besparingen

Theo de Prenter, CEO bij ANNA SCOTT: “Nu we met Apps4Fashion werken kunnen in de voorverkoop modellen in kleurvarianten getoond worden op de iPad, zonder dat deze uitgemonsterd hoeven te worden. De kleurvarianten kunnen nu snel en goedkoop in Photoshop gemaakt worden.”

 

“Orders kunnen gelijk on screen ondertekend worden. Deze gaat mee in de orderbevestiging (PDF) waardoor de order juridisch ook meteen geldig is. De orders die ingevoerd worden op de iPad of iPhone, worden gelijk verwerkt in ons ERP systeem. Hierdoor wordt onze backoffice enorm ontlast. De efficiëntieslag die we maken is zo groot dat het ons ruim één FTE scheelt!.”

 

Verbeterde communicatie met agenten

“Daarnaast is het een groot voordeel dat we geen gedrukte collectieboeken meer nodig hebben. Dit bespaart in drukkosten, maakt ons veel flexibeler én het vereenvoudigt ook de communicatie. Voorheen moesten we –als een model geannuleerd werd- naar iedere agent communiceren om welk model en kleurvariant het precies ging. Dat kwam niet altijd goed over en dan werden er toch orders geplaatst voor het gecancelde artikel. Omdat ons digitale collectieboek altijd up to date is, is wereldwijd voor iedereen duidelijk wat verkocht kan worden. Het werkt gewoon zoveel efficiënter.”, aldus Theo de Prenter.

 

Meedenken met retailers

Theo de Prenter: “Naast het werken met Apps4Fashion, willen we het onze retailklanten nog makkelijker maken om met ons te werken. In onze B2B shop krijgen retailers straks de mogelijkheid om –in de winkel niet goed lopende- artikelen om te wisselen. De retailer kan hierbij online zelf de keuze maken welke modellen hij hiervoor graag in de plaats wil ontvangen. De retailer weet het beste wat bij zijn consumenten past en bepaalt zo zelf wat er in de winkel komt, in plaats van dat wij als leverancier een alternatief aanwijzen.”

 

 

 

Over ANNA SCOTT

ANNA SCOTT inspireert en verrast vrouwen op een positieve manier. De trendy en vrouwelijke collecties met een stoer randje worden ontworpen voor levenslustige vrouwen met een positieve instelling die midden in het leven staan. Deze volwassen vrouwen die jong van geest zijn, hebben behoefte aan kleding die hen onderscheidt van de grijze massa, betaalbaar is en een realistische pasvorm heeft. ANNA SCOTT voldoet duidelijk aan die behoefte door 4 kleurrijke, uitgesproken collecties te brengen per jaar met 8 levermomenten. Kwaliteit en originaliteit staan hierbij voor op. De populariteit en bekendheid van het Nederlandse merk groeit dan ook snel. ANNA SCOTT is in 2005 opgericht en inmiddels kom je het hart logo al in 15 landen tegen op meer dan 1500 verkooppunten. De slogan van het merk vertaalt eigenlijk precies waar ze voor staan: “You are never fully dressed without a smile ;-)

 

Over Apps4Fashion

Apps4Fashion is een moderne oplossing die de geweldige gebruikersmogelijkheden van de iPad of iPhone integreert met ieder gewenst ERP systeem, zodat de laatste informatie over de collectie en voorraad letterlijk binnen handbereik van de gebruiker is. Apps4Fashion is speciaal ontworpen voor modelabels en groothandels. De app biedt agenten, verkopers en winkeliers direct toegang tot de volledige catalogus, inclusief afbeeldingen, klant specifieke prijzen, voorraden en productdetails. Doordat alle artikelen tot in het kleinste detail te bekijken zijn, is het voor verkopers en vertegenwoordigers niet langer nodig om ze van een complete collectie te voorzien.

 

Over it suits IT

it suits IT ontwikkelt voor de fashionbranche gespecialiseerde software oplossingen. Moderne en slimme oplossingen, zoals iPhone en iPad applicaties, B2B en B2C webshops, Sales Portals en ERP software, stellen fashionbedrijven in staat om snel in te spelen op de steeds veranderende vraag uit de markt. De missie van it suits IT is om – door moderne en slimme oplossingen en expertise – mensen in fashionbedrijven te voorzien van de inzichten die zij nodig hebben om hun werk zo efficiënt en effectief mogelijk te doen, en hen daardoor in staat stellen superieure resultaten te behalen. it suits IT is Microsoft Partner met de Gold ERP Competency én de Silver ISV Competency.

 

www.annascott.co.uk  

www.itsuitsit.nl

 

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform