Be Informed is door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) geselecteerd als softwareleverancier voor het programma E‑werken. De overeenkomst omvat de levering van Be Informed´s modelgedreven business process platform en aanvullende diensten.

Met het programma ´E-Werken´wil UWV een groot aantal klantprocessen verder automatiseren. Het applicatielandschap zal de komende jaren stapsgewijs worden vereenvoudigd door steeds grotere inzet van het Be Informed business process platform.

De tender die UWV uitschreef, werd fel bevochten door diverse softwareleveranciers. Be Informed werd onder meer gekozen vanwege de intuïtieve manier waarop beleidsmedewerkers zelf beleidsregels kunnen onderhouden en de manier waarop wijzigingen snel en transparant worden doorgevoerd.

“We zijn bijzonder blij met de keuze van UWV voor Be Informed. UWV heeft een duidelijke visie op wat het wil bereiken, en heeft een ambitieus maar zeer realistisch programma neergezet. Binnen het overheidsdomein is Be Informed al een bewezen oplossing voor administratieve kernprocessen, en de keuze van UWV bewijst wederom de kracht van onze oplossingen – in dit geval voor het administreren van uitkeringen”, aldus Rik Hoogenberg, CEO van Be Informed.

Deze nieuwe overeenkomst verstevigt de sterke positie van Be Informed in de overheidsmarkt. Juist in deze markt, naast de financiële sector en andere sterk gereguleerde markten, is er behoefte aan systemen die nieuwe of gewijzigde regels ook direct kunnen uitvoeren.

Be Informed heeft een groot aantal overheidsorganisaties als klant in Nederland en daarbuiten, waaronder CAK, IND, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Ministerie van VWS, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en, via partners, diverse gemeenten. Naast het hoofdkantoor in Nederland, heeft het bedrijf inmiddels kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Turkije. Be Informed is verder vertegenwoordigd in Scandinavië en het Caribisch gebied.