Wenen, 20 juni 2012 – Bert van Marwijk, bondscoach van het Nederlands elftal, is de meestgezochte deelnemer tijdens de groepsfase van het EK 2012 door de Nederlandse bezoekers van de internationale personenzoekmachine 123people. Van Marwijk, die met Oranje de finale van het WK in 2010 verloor, werd roemloos uitgeschakeld in een poule met Denemarken, Portugal en Duitsland na drie nederlagen.

Ibrahim Afellay volgt hem als tweede op de ranglijst. Evenals tijdens het WK 2010 als speler van PSV is de creatieve middenvelder van Barcelona een relatief onbekende speler voor het grote publiek. Verrassend was dat de dit seizoen langdurig geblesseerde Afellay in de basis stond tegen Denemarken en Duitsland. Ook in de internationale top 10 komt Afellay voor op de tiende plaats. De Duitser Mario Gomez van Bayern München dompelde met twee treffers tegen Oranje heel Nederland in diepe rouw en daarom vinden we de spits terug op plek drie.

Internationaal trokken de topspelers van respectievelijk Zweden (Zlatan Ibrahimovic), Duitsland (weer Mario Gomez) en Portugal (Cristiano Ronaldo) de meeste aandacht van de bezoekers van 123people. Wereldwijd trekt 123people maandelijks zo’n 50 miljoen bezoekers.

Top 10 Ranking van de meestgezochte speler bij 123people.nl tijdens de groepsfase van het EK 2012:

1. Bert van Marwijk, bondscoach Nederland
2. Ibrahim Afellay, Nederland
3. Mario Gomez, Duitsland
4. Wesley Sneijder, Nederland
5. Klaas-Jan Huntelaar, Nederland
6. Arjen Robben, Nederland
7. Mario Balotelli, Italië
8. Cristiano Ronaldo, Portugal
9. John Heitinga, Nederland
10. Maarten Stekelenburg, Nederland

Top 10 Ranking van de meestgezochte speler bij 123people wereldwijd tijdens de groepsfase van het EK 2012:

1. Zlatan Ibrahimovic, Zweden
2. Mario Gomez, Duitsland
3. Cristiano Ronaldo, Portugal
4. Robert Lewandowski, Polen
5. Manuel Neuer, Duitsland
6. Milan Baros, Tsjechië
7. Fernando Torres, Spanje
8. Markus Rosenberg, Zweden
9. Mario Balotelli, Italië
10. Ibrahim Afellay, Nederland

 

Over 123people
123people (www.123people.nl) is een verticale zoekmachine gericht op personen zoeken. 123people biedt iedereen de mogelijkheid informatie te vinden over zichzelf en anderen, gratis en snel. De resultaten komen voort uit nationale en internationale bronnen, alsmede uit openbare bronnen die niet noodzakelijkerwijs door andere zoekmachines worden geïndexeerd. Met globaal meer dan 50 miljoen bezoekers per maand, is 123people een van de grootste personenzoekmachines ter wereld.

123people is momenteel beschikbaar in twaalf landen, in tien talen en als applicatie voor iPhone en Android-telefoons. 123people is een product van yelster digital gmbh, dat vanaf maart 2010 onderdeel uitmaakt van de Franse PagesJaunes Groupe.

Meer weten over de bescherming van je persoonsgegevens en je digitale voetafdruk: www.123people.com/page/reputation
Meer informatie en afbeeldingen op: www.123people.com/blog/press
Twitter: www.twitter.com/123people