Opties zijn erg bekend en populair in Nederland. Wij zijn een optieland bij uitstek, maar een nieuw soort optie is aardig in opkomst: de binaire optie. Zeker de daytraders hebben het product omarmt. Deze opties zijn wat simpeler en directer, want óf u wint óf u verliest...

Binaire opties zijn zogenaamde afgeleide producten van een ‘normale optie’ en wordt ook wel een exotische optie genoemd. Met binaire opties besluit u bij het openen van de transactie of de koers van de onderliggende waarde hoger of lager gaat eindigen. Uiteindelijk zijn er maar twee kanten waar het met de binaire optie heenkan: of u zit goed of u zit fout. 0 of 100. Aan uw voorspelling zit een termijn vast, bijvoorbeeld een uur, een dag of een week. Dit heet de expirytijd. Het vantevoren afgesproken geldbedrag ontvangt u alleen als u gelijk had. Heeft u dat niet dan krijgt u niets. Een tussenweg is er niet bij binaire opties.

Deze voorspellingen kunt u doen met verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, forex, grondstoffen en indices. Het voordeel van binaire opties is de simpelheid van het instrument. U weet immers van te voren al wat u gaat winnen of verliezen. Velen vinden het handelen met deze producten gokken, anderen vinden binaries juist interessant voor hun strategieën.

De afgelopen jaren is deze vorm van handelen zeer populair geworden. Hierdoor is het aantal aanbieders ook flink gegroeid. Handel wel bij een betrouwbare en gereguleerde broker met een stabiel handelsplatform. Binaire opties werken in principe overal hetzelfde, maar wees goed op de hoogte waar u mee bezig bent. Vaak kunt u het handelen van deze producten eerst oefenen op een gratis demo.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.