CFD’s worden steeds populairder als hefboomproducten in Nederland. Steeds meer beleggers geven aandacht aan dit financiële instrument, maar het is belangrijk om de basiskenmerken van de CFD te begrijpen voordat u er begint me te handelen.

Een CFD is een hefboomproduct, wat betekent dat u handelt met een marge. Op deze manier hoeft u slechts een deel van de onderliggende waarde neer te tellen om deze te handelen. Hierdoor hoeft u relatief weinig in te leggen om al te gaan traden. Dit gegeven brengt zowel kansen als bedreigingen met zich mee. Door de hefboom gaat het hard met met de winsten en verliezen, dus het is aan te raden klein te beginnen en met een minieme hefboom te starten. Ook een goed risicomanagement is van groot belang.

Het is belangrijk een goed handelsplan op te stellen voor uzelf dat bij u past als trader. Voor lange termijn succes is een goed handelsplan zeer belangrijk. Bent u meer van de technische analyse, fundamentele analyse, of is systeemtrading meer iets voor u? CFD’s zijn uitstekend geschikt voor daytraders ook. Kies ook de juiste onderliggende waarde om te traden. Sommige beleggers passen beter bij indices, anderen weer bij forex en anderen handelen fijner met grondstoffen of aandelen. Blijf doen waar u goed in bent.

Een CFD is een risicovol product, maar gelukkig heeft het ook een zeer uitgebreid pakket aan risicomanagement tools. Gebruik die dan ook. Gebruik gegarandeerde stops, gewone stops, limieten en trailing stops op een verstandige manier. Doordat het met de CFD zo hard gaat is risicomanagement onmisbaar wil u succesvol kunnen handelen. Leg de stop niet te ver weg, maar ook niet te dicht bij. Een gegarandeerde stop maakt het mogelijk een absolute limiet op uw verliezen te leggen, zonder dat u last heeft van slippage.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.