CFD trading is relatief nieuw in ons land. Naast de bekende hefboomproducten is de CFD behoorlijk in opkomst. De voordelen van dit product zijn er dan ook genoeg. Risico’s bestaan er ook, maar juist de CFD heeft veel mogelijkheden qua risicomanagement.

In tegenstelling tot andere hefboomproducten maakt u bij de CFD  gebruik van een gegarandeerde stop die u ook nog eens zelf op een door u gekozen niveau kunt inleggen. Gegarandeerd betekent hier ook echt gegarandeerd, de stop zal nooit nog even doorbewegen zoals dat bij gewone stops wel kan gebeuren. Daarnaast bepaalt uzelf waar u deze stop neerlegt, bij andere hefboomproducten bepaalt de broker dat voor u.

Hierdoor is de CFD een risicovol product. U legt zelf uw stop in en deze te ver weg leggen is een gevaar. Aan de andere kant: de gegarandeerde stop te dichtbij leggen kan er voor zorgen dat u te snel wordt uitgestopt. De koers zou daarna bijvoorbeeld wel eens kunnen stijgen, maar als u uw stop te dichtbij had gelegd, dan mist u die stijging. Verstandig met uw risicomanagement omgaan is dus van groot belang.

CFD trading is  erg flexibel. In tegenstelling tot andere hefboomproducten is de prijs van de CFD simpel te berekenen. Ook long gaan en short gaan gaat simpel en niet zo omslachtig als bij andere hefboomproducten. Het aanbod is ook vaak groter. Handelen in forex, grondstoffen, aandelen, indices, obligaties en veel meer is geen probleem. CFD trading is een alles in één pakket.

Handelen met CFD’s is niet bij elke broker hetzelfde. U heeft vanzelfsprekend ook nog eisen aan het handelsplatform. Zo is het belangrijk dat dat CFD trading platform snel is: u wilt immers niet seconden lang wachten tot uw order wordt uitgevoerd. Daarnaast moet het platform gewoon veilig zijn. Zorg er voor dat u bij een goed gereguleerde broker handelt.

CFD trading is een zeer interessante manier van hefboomhandelen, maar let op de risico’s. Een goed risicomanagement is bij CFD’s goed mogelijk, maak daar verstandig gebruik van. De voordelen van CFD’s ten opzichte van andere hefboomproducten zijn er zeker, maar het maakt wel degelijk uit waar u deze CFD’s handelt. CFD – brokers kunnen behoorlijk van elkaar verschillen, let daar op.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.