Persbericht

Grote cloud-vraag vanuit markt vereist omvangrijke afzetmarkt
 
‘s-Hertogenbosch, 21 augustus 2012 – SAP heeft een eerste start gemaakt met het opzetten van een ecosysteem voor zijn cloud-portfolio. Het concern is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan metConspect Consulting & ICT en Acorel. Beide partners specialiseren zich op Customer OnDemand. SAP wil met de expertise van beide bedrijven zijn afzetmarkt vergroten voor het op een gebruiksvriendelijke manier ontsluiten en gebruiken van bedrijfsapplicaties en gegevens. Deze markt is momenteel fors aan het groeien en wordt onder meer gedreven door het feit dat werknemers graag hun eigen smartphones en tablets op het werk willen gebruiken.
 
SAP is al sinds tien jaar actief met oplossingen op het gebied van cloud computing. Het portfolio is het afgelopen jaar aanzienlijk uitgebreid dankzij de recente overnames van Crossgate en SuccessFactors en een continue uitbreiding van hun eigen cloud-portfolio. Wereldwijd profiteren 3.500 bedrijven met in totaal 15 miljoen gebruikers van de cloud-oplossingen van SAP. Door de verwachte groei van de cloud-markt is het essentieel een gedegen en vakkundig ecosysteem te hebben.
 
Conspect biedt innovatieve oplossingen en diensten op het gebied van Applications & Management, BI en CRM. “Businessvraagstukken laten zich steeds beter oplossen door standaardapplicaties die nieuwe functies brengen”, aldus Chris Povee, CEO bij Conspect Consulting & ICT. ”Ons streven is haalbare, schaalbare en betaalbare systemen te realiseren door in korte ontwikkelcycli stapsgewijs bewezen standaard softwareoplossingen te implementeren.”
 
Acorel is al geruime tijd SAP partner voor de SAP mobility-oplossingen en SAP CRM (Customer Relationship Management). Vanwege de diepgaande kennis en expertise kende SAP vorig jaar Acorel de onderscheiding van Value Added Reseller toe. “Wij hebben bij vele innoverende projecten aangetoond SAP oplossingen betaalbaar en in korte tijd te kunnen implementeren”, aldus Taco Schallenberg, directeur bij Acorel. ”Naast de on premise vorm, doen wij dat ook in de varianten private cloud en OnDemand.”
 
”De vraag uit de markt naar cloud-oplossingen is groot”, zegt Herbert Schut, director cloud solutions bij SAP Nederland. ”De economische realiteit dwingt bedrijven over te schakelen van complexe, tijdrovende IT-projecten naar snellere methoden om innovatieve time-to-market-functionaliteit te implementeren. Met onze vaste implementatiescripts en de materiedeskundigheid van Conspect en Acorel kunnen wij organisaties helpen om binnen vier weken live te zijn met een cloud-oplossing. Daarmee winnen we het meer en meer van de bekende aanbieders van cloud-services.”
 
Cloud-oplossingen SAP
Het cloud-portfolio van SAP bestaat uit SaaS (Software as a Service)-oplossingen en PaaS (Platform as a Service)-oplossingen. Onder SaaS vallen de OnDemand-oplossingen, waaronder CRM OnDemand, Sourcing OnDemand, Sales & Operations Planning OnDemand, BI OnDemand, Travel OnDemand (reiskostenadministratie) en de complete cloud suite Business by Design en Business One OnDemand. Onder PaaS vallen onder meer de business processen die op cloud-basis worden aangeboden, zoals Crossgate (integratie), SuccesFactors (HR-management), en Jam (samenwerken). Daarnaast is ook de functionaliteit van de mobility platforms van SAP zoals SUP (Sybase Unwired Platform) en Afaria (mobiele apparatenbeheer) vanuit de cloud leverbaar, evenals de functionaliteit van de in-memory technologie HANA (High Performance Analytical Appliance).

Partner_cloud_3

(Vlnr: Monic van Aarle (SAP), Herbert Schut (SAP) en Taco Schallenberg (Acorel)) 
Over Conspect Consulting & ICT
Businessvraagstukken zullen steeds beter en vaker opgelost worden door continue innovatie van standaardoplossingen. Conspect Consulting & ICT biedt innovatieve oplossingen en diensten op het gebied van Applications & Management, BI en CRM. Wij streven naar haalbaarheid, schaalbaarheid en betaalbaarheid door het realiseren van korte ontwikkelcycli en een stapsgewijze implementatie van werkbare standaardoplossingen. Conspect investeert in een vertrouwensrelatie voor de lange termijn met zijn opdrachtgevers en medewerkers. Wisdom never fails! Onze Wisdom is de optelsom van vakkennis, ervaring, inlevingsvermogen, integriteit en het delen hiervan. Onze aanpak is transparant en onze visie is helder. Conspect zegt waarvoor zij staat en staat voor wat ze zegt. www.conspect.nl.
 
Over Acorel
Acorel is een veelzijdige consultancy partner met een breed spectrum aan diensten op het gebied van SAP CRM en Mobility. Acorel heeft een uitstekend trackrecord, up-to-date kennis en loopt voorop in markt. Acorel is als geen ander in staat uw sales-, service- en marketingprocessen te verbeteren en te optimaliseren. Daarnaast heeft Acorel meerdere mobility projecten succesvol afgerond op het gebied van app development, device management en SAP Sybase oplossingen. Kijk voor meer informatie op www.acorel.nl.
 
Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 190.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform