Thailand staat bekend om haar prachtige stranden. Menig backpacker heeft vele aangename uren doorgebracht op deze idyllische plekken welke onder andere dienden als inspiratie voor het verfilmde boek The Beach. Maar wat zijn nou de best Thailand Beaches vandaag de dag? Hier een kort overzicht.

Chaweng is het grootste en meest populaire strand in Thailand. Het heeft drie delen: noord  Chaweng, centraal Chaweng en Chaweng Noi (klein Chaweng). 7 kilometer lang begrensd door emerald blauw water en twee kleine eilandjes dichtbij een koraalrif. Het water, normaalgesproken tussen 25-28°C, kan alleen bereikt worden vanuit de hotels.

Ta Pho Beach in Koh Kood is zeer exclusief. Het is ‘ontvolkt (minder dan 2000 inwoners), met suiker-wit zand, een regenwoud, vissersdorpjes, kokosnoot en rubberboom plantages en snorkling spots.

De beste tijd om het eiland te bezoeken is tussen februari en november. Koh Kood (soms ook gespeld als Ko Kut) is het meest oostelijk gelegen eiland voor Cambodia met de hoogste piek –Khao Phaenth-gemeten als 315 meter hoog.

Patong beach is het grootste strand op het eiland Phuket. Ooit een vissers eilandje, nu Thailand’s nummer een strandbestemming met 4 km aan zeidezacht zand en warm water.

Het tweena grootste strand is dat van Karon, welke een breed aanbod van strand faciliteiten en activiteiten aanbiedt. Er zijn ook diverse restaurants met een ogenstrelend koraalrif, perfect voor snorkling.

Een van Thailands meest rustige resorts ligt in het noorden van Phuket. Khao Lak heeft namelijk een prachtige kustlijn welke drie nationale parken omvat, een tropisch regenwoud, oneindig veel zwembaden, appartementen aan het strand en lotus vijvers.

Klein maar fijn, Railay strand heeft heldere blauwe wateren welke kalksteen pieken omringen omsloten door een jungle. Het kan alleen per boots bereikt worden wat alleen maar de interesse opwekt van strandliefhebbers met een hang naar mysterie.

Thailand stranden ongerept, paradijselijk en voor iedereen wat wils.