Persbericht

Nijmegen, 12 juni 2012

Sinds enkele maanden is het mogelijk om via de websites www.autobanden-365.nl en www.winterbanden-365.nl eenvoudig de scherpste prijzen van zomerbanden en winterbanden te vergelijken. Daar waar veel andere autobanden-websites alleen de prijs weergeven van één leverancier, vergelijken deze websites de prijzen van meerdere aanbieders.

Naast het vergelijken van bandenprijzen worden ook reviews van zowel zomerbanden- als winterbanden-testuitslagen van o.a. de ANWB, AutoWeek en AutoReview bij de betreffende banden vermeld. Zodoende ziet de bezoeker snel welke banden goed uit de test komen.

Momenteel vergelijken de twee websites de prijzen van meer dan 20.000 zomerbanden en 15.000 winterbanden van de grootste bandenleveranciers van Europa (o.a. Popgom en Pneus Online). Profile Tyre Centre, Euromaster en Kwik-Fit zijn eveneens benaderd, helaas hebben zij tot op heden nog niet gereageerd. Eigenaar Maurice de Kunder hoopt dat zij spoedig zullen aansluiten, gezien de meerwaarde voor de consument. Wel is het de vraag of deze bedrijven dezelfde scherpe prijzen kunnen hanteren.

 

“Betaal nooit meer te veel voor je autobanden”

“De prijs voor een setje banden was in het verleden erg ondoorzichtig, maar nu niet meer. Bij vrijwel alle garages betaal je momenteel veel te veel voor je autobanden, een besparing tussen de 10% en 40% is zo gemaakt wanneer je online de zomerbanden of winterbanden koopt. Vergelijken van de prijzen loont dus zeker de moeite.”, aldus de Kunder.

Voorheen was het voor een consument vaak niet duidelijk of deze te veel voor een set banden betaalde, er was immers geen vergelijkingsmateriaal. Maar door de komst van www.autobanden-365.nl en www.winterbanden-365.nl zijn de prijzen duidelijk zichtbaar.

Doordat we veel tussenpartijen weglaten en de prijzen helder en eerlijk presenteren is de verwachting dat de prijzen in de toekomst verder zullen dalen.

 

Het vinden van de juiste band, gratis bezorging en monteren

De websites vergelijken de prijzen van meer dan 30 autobandenmerken, variërend van Bridgestone, Continental, Dunlop, GoodYear, Michelin en Pirelli, maar ook van B-merken die vaak een scherpere prijs hebben. Bezoekers kunnen de beste en meest verkochte zomerbanden en winterbanden middels een Top 100 bekijken. Hierdoor is in één oogopslag helder wat momenteel de populairste banden zijn.

Het zoeken naar de juiste band gaat via een van de volgende 4 opties:

  • Zoeken op bandenmaat
  • Zoeken op automerk
  • Zoeken op bandenmerk
  • Autobanden Top 100 (Meest verkochte en best geteste banden)

Alle banden-aanbieders bezorgen gratis de banden thuis of bij een garage in de buurt. Garages vragen voor het plaatsen van de banden een kleine vergoeding (rond de 10 – 15 euro per band).

=======================================================

Noot voor de redactie – Contact informatie:

Autobanden-365.nl, voor het vergelijken van zomerbanden en All Weatherbanden
Winterbanden-365.nl, voor het vergelijken van winterbanden

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maurice de Kunder | Eigenaar De Kunder Auto Webconcepten B.V.
[email protected]
| + 31 (0) 6 42 33 70 19

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform