Osteotim opent zijn deuren nu ook voor bedrijven. In overleg met de werkgever komt osteopaat Timothy Cocquyt zowel in het bedrijf langs of kan de werknemer langskomen in één van de vestigingen van Osteotim in Rumst of Breendonk.

Recent onderzoek, uitgevoerd door het onafhankelijk bureau “SD WORX” waaraan 460.057 medewerkers deelnamen, heeft aangetoond dat de gemiddelde kost van ziekteverzium voor een bedrijf waar 100 mensen actief zijn, 85 200 euro bedraagt.

SD WORX stelde een verontrustende stijging van maar liefst 47% van het langdurend verzuim vast. Hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, een tenniselleboog, spierpijnen of andere gewrichtsklachten zijn daarbij de meest voorkomende gezondheidsklachten.

Een groep van osteopaten heeft een test gedaan waarin werknemers (havenarbeiders, kraanmannen, automecaniciens,…) een jaar lang door een erkend osteopaat werden behandeld. Men kwam namelijk tot de vaststelling dat het personeel frequent afwezig was door rug- en nekklachten. Volledig vrijblijvend en betaald door de firma, kon het personeel zich laten behandelen door een osteopaat; preventief om nek– en rugklachten te voorkomen, of om bestaande klachten aan te pakken. De opvolging van deze groep werknemers werd nadien geëvalueerd en statistisch in kaart gezet, met als positief resultaat 1/3 minder afwezigheden. Deze aanpak is voor de bedrijven ook kosteneffectief: het ereloon van de osteopaat kost minder dan de betaalde afwezigheid van de werknemers, bovendien zijn de werknemers meer tevreden.

Timothy Cocquyt is een erkend osteopaat die een 4 jaar durende voltijdse universitaire opleiding heeft gevolgd aan de European School of Osteopathie (ESO) in U.K.
Indien interesse, contacteer Timothy Cocquyt via:
tel (+32 474/34 65 03)
email: [email protected]
www.osteotim.be