Persbericht

Dinsdag 1 maart: 9e Nationale Complimentendag!De meest positieve dag van Nederland

Dinsdag 1 maart is het voor de negende keer ‘Nationale Complimentendag’ in Nederland. Het initiatief dat in tegenstelling tot Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- en Vaderdag niet commercieel is blijkt jaar na jaar een gevoelige snaar te raken in onze maatschappij. De dag appelleert dan ook aan de diepst menselijke behoefte (waardering) welke niet met geld, maar uitsluitend met persoonlijke en oprechte aandacht écht vervuld kan worden. En precies daar zit hem nu de kracht.

Op 1 maart gaat het om het bewust stilstaan bij wat iemand in jouw omgeving goed doet en hem/haar daar oprecht en persoonlijk voor te waarderen in de vorm van een compliment. “Meestal staan we direct klaar om te vertellen wat er niet goed gaat, maar met het tonen van waardering voor wat er wél goed gaat hebben we zichtbaar meer moeite.” aldus initiatiefnemer Hans Poortvliet.

Gemiste kans!
Poortvliet: “Als je je realiseert dat gebrek aan ‘uitgesproken’ waardering met stip de nummer 1 reden is waarom werknemers ontslag nemen bij hun bedrijf, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij én het merendeel van de (privé) relaties stuk lopen, dan vraag je je toch ernstig af waarom we er zo weinig bij stilstaan. Zeker als je je realiseert dat een compliment niet alleen gratis is, maar het effect ervan ook nog eens onbetaalbaar. Immers niets stimuleert meer, geeft meer energie, brengt betrokkenheid en productiviteit sneller omhoog (én ziekteverzuim naar beneden!) dan oprecht getoonde waardering.”

Persoonlijk en oprecht
Voorwaarde bij dit alles is natuurlijk wel dat een compliment persoonlijk en oprecht gebracht wordt. “Anders kun je het beter achterwege laten” aldus Poortvliet. Voor inspiratie en ideeën verwijst hij naar de website van de Nationale Complimentendag waar men ook dit jaar naast het creëren van een gepersonaliseerde ‘Nationale Complimentendag Award’ o.a. een persoonlijk compliment op de ‘Nationale Complimentensite’ kan plaatsen. Ook treft men er een mini Complimentenworkshop: Hoe geef ik een goed compliment én … hoe neem ik er één in ontvangst? aan net als het veelzeggende en awards winnende filmpje ‘Validation’.

Internationaal
Het succes van de Nederlands Nationale Complimentendag blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Zo staat, in navolging op het succes in ons land, vanaf dit jaar de Nationale Complimentendag ook in België op 1 maart op de agenda. Daarnaast is er recentelijk interesse getoond vanuit o.a Noorwegen, Canada en Frankrijk.

1 maart: minimaal drie complimenten!
Poortvliet: Als op dinsdag 1 maart iedere Nederlander minimaal drie mensen in zijn/haar omgeving een oprecht en welgemeend compliment geeft, wordt het gegarandeerd de meest positieve dag in Nederland!”

Voor meer informatie over dit initiatief verwijzen wij u graag naar: www.nationalecomplimentendag.nl.
U kunt ook emailen naar: [email protected].

PS: Het is pertinent niet de bedoeling dat er producten te koop worden aangeboden in combinatie met de Nationale Complimentendag! Daar waar dit onverhoopt wél gebeurt heeft men de werkelijke waarde en uitgangspunten van deze unieke dag niet begrepen.

Website: http://www.nationalecomplimentendag.nl

Bron: EMEA Persberichten