De wereldvermaarde reisgids Lonely Planet nam Gent onlangs op in zijn top 10 van te bezoeken steden in 2011. Iedereen die al eens op een zonnige zomerdag door de binnenstad flaneerde, zal het beamen: Gent is een pareltje. Geen wonder dus dat mensen en masse naar de Arteveldestad verhuizen. En eens je er gevestigd bent, is het wel zo aangenaam om in de omgeving te werken. Werken in Gent: de voordelen op een rijtje!

Gent is een vrij kleine stad en daarom uitermate fietsvriendelijk. Zelfs als je in de stadsrand woont of werkt, blijven de afstanden makkelijk overbrugbaar. Gent investeerde de laatste jaren veel in fietsveiligheid, onder meer door van de rijweg gescheiden fietspaden en fietsbruggen aan te leggen. Voor bepaalde assen is er een speciale fietsverbinding voorzien, waardoor je het autoverkeer kan vermijden om veilig ter bestemming te raken. Bovendien genieten de meeste werknemers van een fietsvergoeding. De vele kasseien in het centrum moet je er wel bijnemen.

Werken in Gent heeft als voordeel dat je optimaal gebruik kan maken van je middagpauze. ’s Middags gaan lunchen met collega’s, of met een vriendin afspreken om een broodje te verorberen aan de idyllische Graslei,… Ook na de werkuren ben je in een wip thuis en rest er je nog een hele avond om te genieten van wat je het liefste doet.

Gent leeft! In tegenstellingen tot sommige andere steden is Gent geen pendelstad. Overdag palmen studenten de vele terrasjes en cafeetjes in, ’s avonds bruisen de pleinen en parken van het leven. Creatieve geesten en cultuurhuizen leveren een doorlopend aanbod activiteiten, zodat geen enkele dag een verloren dag is. En laten we vooral de fantastische Gentse Feesten niet vergeten.

Gent is van alle markten thuis. IT-jobs vind je o.a. in het Gentse Silicon Valley, zoals de buurt rond de Muide gedoopt werd. Voor een job in wetenschappen en technologie kan je in het technologiepark in Zwijnaarde gaan zoeken, op een boogscheut van het centrum. Academici en onderzoekers kunnen aan de slag aan de universiteit, een referentie op wereldvlak. Meer jobs in Gent? Neem zeker een kijkje op monster.be!

Website: http://www.monster.be

Bron: EMEA Persberichten