Science Daily (31 juli 2012) — Gewichts-verlies middel. nieuw onderzoek toont aan dat het blokkeren van de delta-opioide receptor in muizen, weerstand opwekt tegen gewichts-toename en de genexpressie stimuleerd van niet-rillende thermogenese.

Klinkt ingewikkeld, maar wat betekend dit?

Stel je voor dat je alle vet en suikers kunt eten zonder dat je ook maar een gram aankomt dankzij een gegarandeerd gewichts-verlies middel. Dankzij nieuwe onderzoek gepubliceerd in het The FASEB Journal, kan de dag komen dat dit niet te ver van de realiteit ligt. Dat komt omdat onderzoekers uit de Verenigde Staten en Europa hebben ontdekt dat het blokkeren van èèn van de drie opioide receptoren in het lichaam de voorliefde voor snoep en gefrituurde lekkernijen kan gebruiken in een gewichts-verlies strategie die ook echt werkt. Door het blokkeren van de delta opioide receptor, of DOR, verlaagde muizen hun lichaamsgewicht ondanks een dieet met veel vet en suiker. De wetenschappers geloven dat het schrappen van het DOR gen in muizen de werking van andere genen in bruin vetweefsel, die stimulerend werken op de thermogenese, bevorderd.

“Onze studie geeft verder bewijs dat opioide receptoren de controle van de metabole reactie op diëten met veel vet en suiker verhogen. Het verhogen van de mogelijkheid van deze genproducten (of hun respectieve paden) kunnen specifiek worden gericht op de behandeling van overgewicht en obesitas,” zei Traci A. Czyzyk, Ph.D., een onderzoeker die betrokken is bij de werkzaamheden van het “departement of fysiologie” aan de Mayo Clinic in Scottsdale Arizona.

Wetenschappers bestudeerde drie maanden lang muizen waarbij de delta opioide receptor (DOR KO) ontbrak en controle muizen. Ze werden gevoed met een hoog energetisch dieet met veel vet en suiker. Zij constateerde dat DOR KO muizen slank bleven toen zij werden gevoed met dit dieet. Terwijl de controle muizen significante toename ondervonden in gewicht en vetmassa. De DOR KO muizen bleven mager terwijl zij meer voedsel innamen. Onderzoekers bekeken vervolgens hoe DOR  energie kan reguleren en ontdekten dat DOR KO muizen in staat waren om hun energie-uitgifte niveaus aan te passen, gedeeltelijk als gevolg van een toename van niet-rillende thermogenese. Dit werd aangetoond door een toename van de thermogenese-bevordering van genen in bruin vetweefsel. Een stijging van de oppervlaktetemperatuur van het lichaam in de buurt van grote bruin vetweefsel depots. En het vermogen van DOR KO muizen om hogere temperaturen in de kern van hun lichaam op te wekken in reactie op een koude omgeving.

“Maar we kunnen nog niet onbeperk donuts en ijs eten,” zei Gerald Weissmann, M.D., hoofdredacteur van de The FASEB Journal. “We weten nog niet hoe dit alles in mensen zal werken, en natuurlijk ook niet te vergeten, een dieet van junk food veroorzaakt andere gezondheidsproblemen. Dit spannende onderzoek identificeert genen die bruin vetweefsel activeren en de verbranding verhoogt van calorieën uit elke bron. Het kan leiden tot een veilig zeer goed werkend gewichts-verlies middel in de toekomst.”

Tot die tijd zullen we het moeten doen met de huidige hulpmiddelen. Op www.makkelijkerafvallen.info vindt u hier heel veel informatie, nieuws en tips over.

 

Redactie:www.makkelijkerafvallen.info