Utrecht, woensdag 17 maart 2010 – Bestelsite voor eten start campagne met animatiefiguren

Just-Eat.nl, het grootste online platform voor het bestellen van maaltijden, start morgen zijn TV-campagne met de animatiefiguren Belly & Brain. De campagne die tot 12 april op zowel televisie als internet is te zien, introduceert twee komische tegenpolen die het online eten bestellen ontdekken. Doel van de campagne is het gemak van de bestelsite onder de aandacht te brengen en een gezicht aan de website Just-Eat.nl te koppelen.

Belly & Brain
De campagne draait om de animatiefiguren Belly & Brain, twee vrienden die tevens tegenpolen zijn. Belly is groot, onhandig, heeft altijd honger en is alles behalve slim. Brain is daarentegen klein, slim en helpt Belly om snel en gemakkelijk aan eten te komen. De voice-over achter de animatie werd ingesproken door presentator Eddy Zoëy. “Wij vinden Belly & Brain enorm grappig en denken dat ze onze boodschap uitstekend en op een leuke manier kunnen vertellen,” aldus Laurens Groenendijk, managing director Just-Eat Benelux. “De slimme manier van eten bestellen wordt, uiteraard vooral door Brain, op speelse wijze onder de aandacht gebracht.”

Nieuw gezicht
De animatiefiguren moeten de nieuwe gezichten worden van de bestelsite. “We willen geen platte website zijn, maar een merk met een gezicht. We hopen met deze campagne een eerste stap te zetten om dit te bereiken,” vertelt Groenendijk. Voor de animatiefiguren is tevens een campagnewebsite (www.bellyandbrain.nl) gemaakt waar de filmfragmenten zijn terug te vinden. Daarnaast kunnen bezoekers de fragmenten op gemakkelijk manier doorplaatsen op hun online sociale netwerken.

Meer dan een pilot
De campagne is bedacht door het Britse Hooper Galton en is vanaf vandaag op zowel televisie als het web te zien. De TV-campagne loopt af op 12 april 2010. Hoewel Belly & Brain een pilot is, wil Just-Eat.nl de animatiefiguren vaker inzetten in zijn campagnes. “Mensen moeten fan worden van deze twee nieuwe vrienden. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld lid worden van de Belly&Brain-hyves. En op die manier natuurlijk ook van ons en het eten dat we aanbieden,” aldus Groenendijk.

Zie voor meer info: www.bellyandbrain.nl en/of http://www.justeat.nl

Over Just-Eat
Just-Eat.com is het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden in Europa. Dit zijn 15 miljoen bezorgde maaltijden per jaar, met 8.000 aangesloten restaurants in onder meer Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, België, Noorwegen en Canada. Just-Eat.nl maakt deel uit van het van oorsprong Deense bedrijf. In Nederland bundelt het platform de krachten van ruim 1.700 bezorgrestaurants, van grote ketens als Domino’s, Taco Mundo en New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.

Met de gepatenteerde Just Connect Technologie maakt Just-Eat.com als enige aanbieder direct contact tussen klant en keuken mogelijk. Naast een uitgebreid online betaalsysteem, biedt het platform promotionele, communicatie- en after sale diensten aan voor zijn restaurants. Consumenten kunnen naast bestellingen, ook gebruik maken van een online helpdesk via de live chat service, een online spaarsysteem en de mogelijkheid om aangesloten restaurants te recenseren.
Zie voor meer informatie: http://www.justeat.nl/

Website: http://www.bellyandbrain.nl