Persbericht

Delaware All-in-One Fast-Food template brengt structuur binnen groothandel

’s-Hertogenbosch, 15 augustus 2012 – Heuschen & Schrouff Oriental Foods Trading BV heeft de kosten voor de implementatie van SAP Business All-in-One bedrijfsoftware in twee jaar tijd terugverdiend dankzij het gebruik van de FAST-Food template van Delaware Consulting.

Heuschen & Schrouff uit Landgraaf is een groothandel en importeur van Aziatische voedingsmiddelen. Het in 1963 opgerichte bedrijf voorzag jarenlang voornamelijk speciaalzaken, de zogeheten toko’s, van Aziatische producten, waaronder talrijke varianten noedels, vlees- en visproducten, uiteenlopende sauzen, tofu- en sojaproducten en dranken. In toenemende mate zijn ook grootwinkelbedrijven in Duitsland, Oostenrijk en de Benelux klant geworden. Die stellen andere eisen aan hun toeleverancier voor wat betreft de leveringsgraad. Die moet perfect zijn.

Drie jaar geleden ging Heuschen & Schrouff van start met standaard bedrijfsoftware van SAP. De implementatie en inrichting van het systeem was uitgevoerd door Delaware Consulting op basis van een template, een model waarin de gangbare processen in een bepaalde branche (in dit geval dus de food-sector) zijn vastgelegd.  

De totale kosten voor het project bedroegen ongeveer een miljoen euro. Aanvankelijk werd rekening gehouden met een ’return on investment’ na vijf jaar. Inmiddels heeft de Limburgse handelsonderneming al na twee jaar de kosten terugverdiend. “De SAP software zorgde voor een gestructureerde werkwijze binnen onze organisatie”, aldus Jo Janssen, financieel directeur van Heuschen & Schrouff. “Dankzij de template van Delaware Consulting namen we het systeem snel en soepel in gebruik. De faalkosten in onze processen zijn enorm teruggelopen. De orders worden voor 99,8 procent foutloos afgeleverd. Daarnaast hebben we door de automatisering minder personeel hoeven aan te nemen om de groei op te vangen. De capaciteit op de ondersteunende afdeling Bedrijfsbureau is verdubbeld. Toch werken we in het orderpickproces met 35 personeelsleden in plaats van met 55. Voorheen bijvoorbeeld was minstens één fulltime magazijnmedewerker actief met het verwerken van de retourzendingen. De kwaliteit van het afleverproces is enorm toegenomen en daarmee ook de klantentevredenheid.”

”Bedrijven kijken voorafgaand aan een automatiseringstraject veelal naar de initiële implementatiekosten en licentiekosten, terwijl de focus veel meer moet liggen op de opbrengstkant”,  aldus Wim Jansen, senior manager bij Delaware Consulting Nederland.”De mensen bij Heuschen & Schrouff vormen een positieve uitzondering. Zij streefden naar een verbetering van het primaire bedrijfsproces door het aanbrengen van structuur via standaardisatie. In onze beleving zijn het vaak bedrijven met een gezonde groei ambitie die kiezen voor een effectief, gestructureerd informatieplatform. Hiermee integreren ze bedrijfsprocessen, is uitbreiding van de activiteiten  gefaciliteerd en is het bedrijf klaar voor de toekomst.”  

Over Heuschen & Schrouff
Heuschen & Schrouff Oriental Foods Trading BV is de marktleidende distributeur van authentiek Aziatische food en non food producten in Duitsland, Oostenrijk en de Benelux. Heuschen & Schrouff importeert de smaak van Azië – de typische levensmiddelen en merken die in de supermarktschappen van Azië te vinden zijn. Heuschen & Schrouff wil de Europese eettafel verrijken met de smaak en geur van authentieke Aziatische maaltijden. H&S Oriental Foods Trading BV, H&S Fresh Foods BV zijn dochterondernemingen van de moedermaatschappij Heuschen & Schrouff Foods Group. Vanuit het bedrijfsterrein van 50.000 m2 in Landgraaf zorgen 200 werknemers voor de distributie van authentiek Aziatische food en non food producten naar toko’s, supermarktketens en groothandels in Europa. www.heuschenschrouff.com.  

Over Delaware Consulting
Delaware Consulting is een toonaangevende IT-dienstverlener die geavanceerde IT-oplossingen en diensten aanbiedt, gebaseerd op SAP-, Microsoft- en OpenText-technologie. De onderneming, die de titels Gold Certified Microsoft, Gold SAP, Gold Business Objects en Platinum OpenText partner voert, werkt permanent aan het uitbreiden en versterken van zijn organisatie. Het Delaware Consulting team telt momenteel meer dan 700 professionals in kantoren in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, China, Singapore en de VS. www.delawareconsulting.com.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 190.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.>

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform