Maar liefst 81 procent van de medioren (45-plussers) gebruikt social media!

Uit onderzoek onder de bezoekers van Mediorweb.nl is gebleken dat 81 procent van de medioren (doelgroep in de leeftijd van 45-65 jaar) social media gebruikt. Aan het onderzoek deden 534 bezoekers mee.

Bijna de helft (46 procent) gebruikt meer dan 2 keer per week social media. Slechts 19 procent zegt helemaal geen social media te gebruiken. Dit bevestigt dat medioren opener worden tegenover social media en meer het nut gaan inzien van de nieuwe media.

De volgende vraag werd gesteld aan 534 bezoekers van Mediorweb;

Uit de poll ‘Hoe vaak gebruikt u sociale media, zoals Hyves, LinkedIn, YouTube, Schoolbank, etc.?’

Hieruit zijn de volgende resultaten naar voren gekomen:

Dagelijks………….8,8%
5-6 x per week………..8,6%
2-4 x per week……….28,5%
1 x per week…………19,5%
Zo af en toe…………15,9%
Nooit……………….18,7%

Social media werden door Mediorweb.nl als volgt omschreven:

‘Social media zijn vormen van media waarin u zelf informatie toe kunt voegen en ook kunt delen met anderen. Voorbeelden zijn Hyves, LinkedIn, Twitter, YouTube, Wikipedia, Schoolbank, weblogs en forums.’

Door de bezoekers van Mediorweb.nl wordt Hyves vaak genoemd, ook Wikipedia en YouTube worden meerdere malen genoemd in de reacties. Er wordt aangegeven dat social media worden gebruikt voor het zoeken van informatie en het onderhouden van contacten, vooral met mensen die verder weg wonen.

Een aantal reacties van de bezoekers van Mediorweb.nl:

- Ik gebruik vooral LinkedIn, zakelijk toch wel handig. Om oude vrienden en bekenden te vinden maak ik vaak gebruik van wieowie.nl.
- Ik bezoek dagelijks 2 forums en zoek regelmatig op Schoolbank naar oude bekenden. Ook YouTube bekijk ik af en toe.
- Alleen van Hyves en Facebook maak ik dagelijks gebruik, de rest ken ik niet of vind ik niet zo leuk.

Over Mediorweb.nl

Mediorweb.nl is de grootste informatieve website die zich richt op de actieve medioren (doelgroep in de leeftijd van 45-65 jaar). De website is in juni 2009 succesvol gelanceerd en bereikt inmiddels ruim 60.000 unieke bezoekers per maand.

Mediorweb.nl voorziet haar bezoekers per rubriek van informatie, tips en een overzicht van interessante en kwalitatief goede websites. In het overzicht van deze websites vinden bezoekers niet alleen de grote bekende organisaties, maar vooral ook de bijzondere en moeilijk vindbare websites, zoals:

“de website van dat heerlijk rustige kleinschalige bungalowparkje aan de zonnige westkant van het Canarische eiland La Palma, welke beschikt over 5 prachtige bungalows in een idyllische natuurlijke omgeving….”

Binnen Mediorweb.nl is er dagelijks een team medewerkers bezig om de rubrieken aan te vullen met nieuwe informatie, interessante nieuwsfeiten, website tips en suggesties. Daarnaast wordt er continue gewerkt aan nieuwe rubrieken en ideeën zodat Mediorweb.nl de grootste website voor medioren blijft.

———————————

Noot voor de redactie

Profiel Mediorweb.nl

Website:

http://www.mediorweb.nl

Bezoekers:
61.407 unieke bezoekers per maand (april 2010, Google analytics)

Geslacht:
56% vrouw / 44% man

Leeftijd:
Jonger dan 45 jaar…14%
45-55 jaar………..36%
55-65 jaar………..31%
Ouden dan 65 jaar….19%

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Mark Popken
Mediorweb.nl
Herestraat 104
9711 LM Groningen

Tel: 050-820 00 11
E: [email protected]
I: http://www.mediorweb.nl

Volg Mediorweb.nl ook op twitter: http://twitter.com/mediorweb

Website: http://www.mediorweb.nl