Persbericht

Papendrecht – Op vrijdag 29 juni a.s. vindt vanaf 15.45 uur de 3e editie van het multicultureel Wereldfeest in het Vijverpark plaats. Onder de indrukwekkende kastanjebomen is het tot laat in de avond feest met workshops, een uitgebreid dans- en muziekprogramma, heerlijke proeverijen bij 16 verschillende nationaliteiten, een internationale modeshow met prachtige creaties en de gezellige WereldBazaar vol kramen met de leukste hebbedingen uit verre bestemmingen.  

Het festival start met een zomerse ‘Caribbean optocht’. Geïnteresseerden melden zich om 15.30 uur bij Jeugdcentrum Interval, Lange Tiendweg 8a in hun mooiste Caribische, Afrikaanse of Oriëntaalse outfit en lopen achter de muziek aan! De burgemeester  kroont om 16.00 uur in het Vijverpark de eerste Zomerkoning en Zomerkoningin van Papendrecht, waarna het feest los barst. Het programma van het Wereld Muziek- en Dans Podium:

16.00 uur

Bekendmaking en huldiging 1e Zomerkoning en -koningin door de Papendrechtse burgemeester C.J.M. de Bruin

16.15 uur

Oorverdovende opening met trommels door de Brazilian Batucada o.l.v. Roy   MacIntosch

16.20 uur

Workshop trommelen/djembé

16.30 uur

Rythm Nation: Steelband

16.50 uur

Berimbau de Ouro: Capoeira (Braziliaans vechtkunst)

17.10 uur

Guzanghida: Afrikaanse trommelaars/dansers

17.45 uur

DwiBhumi uit Arnhem: Balinese danseressen

18.05 uur

Jamila: muziekmix van Rai, Rap & Reggae

18.35 uur

DwiBhumi uit Arnhem: Balinese danseressen

18.55 uur

Esra Mutlu Alin: Koerdische muziek + dans

19.25 uur

Alegria Peruana Zapto: Peruaanse dans

20.00 uur

Indrukwekkende Internationale modeshow

20.30 uur

Mezcla Flamenca: Flamenco, zang en dans

20.55 uur

Dansgroep Hellas: Sirtaki workshop

21.25 uur

Dansgroep Kyra: Ierse Riverdance

21.55 uur

Pedro Luís y su quinteto Caney: Salsa

Een reis rond de wereld
Check in op het Wereldfeest en maak een culinaire rondreis langs maar liefst 16 verschillende ‘landen’ waar je de heerlijkste, (inter-)nationale specialiteiten en hapjes proeft uit Nederland, Europa en vergelegen landen die tot dan misschien slechts alleen tot de verbeelding spraken. Stap in buitenlandse, exotische culturen en geniet van de landelijke gewoonten die je aantreft. Laat een portret tekenen bij een sneltekenaar, volg een Ebru workshop of maak een Indiaase tekening. Zet een airbrush of henna tattoo, laat je schminken als een Japanse Geisha, maak een droomvanger, onderga een reading of koop een lekker ijsje bij de Venetiaanse ijswagen.

WereldBazaar
Maar vergeet de typisch Nederlandse producten niet en ga ook eens langs bij de palingrokerij waar de passie voor dit oeroude ambacht bijna te proeven is! En wat is er leuker dan dwalen tussen de kramen in de gezellige WereldBazaar op zoek naar de mooiste souvenirs, fair trade fashion en de leukste hebbedingen uit alle windstreken. Een bruisende kasbah vol toegankelijke en betaalbale schatten als: wierook, thee, kruiden, tassen, zomerse slippertjes, hamamdoeken, sieraden, houten beelden, sambal, sjaals, brocante, streekproducten, zonnebrillen, aardewerk, cosmetica, decoratie, kleding, speelgoed, fair trade, edelstenen, reizen en nog veel meer!

En het mooiste is, dat het niet nodig is om een dure reis te boeken of een paspoort mee te nemen om het sprookje van 1001 nacht letterlijk in alle geuren en kleuren te beleven, want de toegang tot het Wereldfeest is voor iedereen gratis. Locatie: Vijverpark, Kruising Kennedylaan/Lange Tiendweg te Papendrecht. Tijden: 15.45 – 22.30 uur. Meer informatie: www.eventotaal.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform