Utrecht, 9 augustus 2012 - De site ServiceVirtualization.com biedt een nieuw online platform voor IT-professionals die betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitrol van applicatiesoftware en daarbij service virtualisatie (willen) inzetten. De community biedt een centrale plek voor het delen van best practices, tips&tricks, achtergrondinformatie en praktijkverhalen.

Service virtualisatie stelt bedrijven in staat software-ontwikkeling goedkoper, beter en sneller te laten verlopen. Ontwikkelteams kunnen een applicatie ontwikkelen en testen door gebruik te maken van een virtuele infrastructuur die is geconfigureerd om een realistische productieomgeving na te bootsen. Hierbinnen zijn variabelen eenvoudig te veranderen, zodat uiteenlopende scenario’s zijn te testen terwijl de kosten veel lager liggen dan bij traditionele testmethodes.

Samenwerking en expertplatform
ServiceVirtualization.com biedt IT-professionals en industrie-experts een plek om samen te werken en hun expertise te delen via artikelen, discussiefora en columns. Enkele onderdelen zijn: een community-blog, open voor alle geïnteresseerde leden, evenementenkalender, case studies, chatroom en het forum ‘Ask Burt’ waarin Burt Klein, voormalig Performance and Resiliency Engineering Executive bij Bank of America, de discussie leidt rondom diverse raakvlakken.

Ondersteuning CA Technologies
CA Technologies is een van de ondersteuners van het initiatief omdat het bedrijf een groter begrip van service virtualization wil stimuleren. “ServiceVirtualization.com is de eerste open community die de meest actuele kennis over service virtualisatie verzamelt en beschikbaar stelt”, zegt Burt Klein, tegenwoordig senior customer advisor Service Virtualization bij CA Technologies. “Het is niet alleen een zeer waardevolle informatiebron, het stimuleert samenwerken tussen IT-professionals, de media, marktanalysten en leveranciers.”

Over CA Technologies   
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com