Online beleggen in grondstoffen wordt steeds populairder. Zeker omdat de aandelenbeurzen harde klappen krijgen zoeken veel mensen hun toevlucht in het handelen van grondstoffen. In dit stuk leren wij u meer over de mogelijkheden.

 

Grondstoffen hebben  veel raakvlakken met andere sectoren zoals indices en aandelen. Ze zijn altijd nodig om spullen te produceren. Ontwikkelingen in deze sector hebben invloed hebben veel invloed op de economie. En andersom ook. Wanneer het onrustig is op de financiële markten vluchten veel beleggers in goud bijvoorbeeld. Dit uit zich ook in het online beleggen. Door de financiële crisis worden de ‘veilige havens’ in de grondstoffen veel gevonden.

Online beleggen doet u bij een broker. Goede brokers hebben vele mogelijkheden qua handelen zoals bijvoorbeeld forex, aandelen, indices en dus ook grondstoffen. Wanneer u bijvoorbeeld met een CFD handelt wordt u nooit eigenaar van de de onderliggende waarde. Het is natuurlijk nogal onpraktisch om fysiek grondstoffen te kopen. U handelt dus alleen het verschil in waarde. Wanneer u bijvoorbeeld wilt online beleggen met goud dan is de prijs van de CFD op goud ook de prijs van goud. Dit loopt gelijk aan elkaar. Ook kunt u met een CFD makkelijk long en short gaan. Wanneer u denkt dat bijvoorbeeld de prijs van goud of zilver gaat dalen, dan kunt u daar om inspelen.

Grondstoffen worden ingedeeld in vier groepen: edemetalen (zoals goud en zilver), Delfstoffen (cement, zout en zand), Agrarische producten (tarwe, aardappelen, graan, katoen) en energieën (kerosine, aardgas, olie). De meeste brokers hebben deze producten allemaal in hun platform. Kies voor het online beleggen wel een betrouwbare en kwalitatief goede broker. 

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.