Doordat online beleggen steeds populairder wordt, komen er ook steeds meer aanbieders van financiële producten op de markt. En zo kan het zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet in beleggingsland. Een aantal dingen waar u op moet  letten waarneer u een broker kiest vindt u hieronder.

Natuurlijk wilt u niet al te veel betalen. Lage spreads zijn dus belangrijk, maar staar u hier niet compleet blind op. Een aanbieder kan u nog zo’n goede spread aanbieden, maar wanneer het handelsplatform onvoldoende is dan hebt u daar nog niet veel aan. Een goed stabiel en betrouwbaar handelsplatform is dus ook van groot belang. U wilt geen haperingen tijdens het traden. U wilt ook dat het platform gewoon altijd beschikbaar is. Online beleggen op úw manier.

Online beleggen doet u bij een gereguleerde broker, eentje die u vertrouwt en die een kantoor in Nederland heeft staan. Uw geld moet op gesegregeerde bankrekeningen worden bewaard op een stabiele bank in Nederland. De veiligheid van uw geld is het allerbelanrijkst, ook wanneer u gelden naar het platform overmaakt om mee te handelen. Bekijk goed hoe dat bij de broker van uw keuze is geregeld. Bel met de klantenservice van die betreffende broker om dit soort dingen te vragen.

Natuurlijk wilt u als serieuze belegger ook online beleggen met kwalitatief nuttige tools. Bekijk of de broker van uw keuze dat heeft. Hierbij kunt u denken aan (geavanceerde) grafieken, stops, mogelijkheden tot nieuwsvergaring, het aanmaken van uw eigen koerslijsten en nog meer wensen die u heeft bij een broker. Informeer u goed voordat u begint met online beleggen, open een demo om het platform te testen en stel uw vragen aan de Nederlands sprekende klantenservice van uw eventuele keuze. Het maken van een goede keuze in deze is van groot belang.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.