House of KIKI, opleiding en netwerk voor verkoopstylisten, heeft met ingang van 1 januari 2010 haar intrede gedaan op de Belgische Vastgoedmarkt door een samenwerking aan het gaan met de Vlaamse huizensite Voila.nu.

House of KIKI, opgericht in 2007, is het eerste opleidingscentrum in Nederland en België dat verkoopstylisten zo opleidt dat ze zelfstandig een verkoopstyling bureau kunnen opstarten. Uniek aan House of KIKI, is het zogenaamde ‘hands-on concept’ wat betekent dat verkoopstylisten direct een te koop staande woning verkoopklaar maken i.p.v. adviezen uitbrengen. Tevens biedt House of KIKI, naast haar opleidingen ook een groot netwerk (Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten, ofwel CNVV). Naast een samenwerking met diverse woonportals heeft House of KIKI, een samenwerking met Nederlands grootste NVM makelaarspartij: Makelaarsland.

House of KIKI heeft sinds januari 2008 bijna 300 CNVV verkoopstylisten opgeleid, waaronder 50 zelfstandige makelaars en enkele directeuren van Europa’s grootste verhuisbedrijf Mondial Movers. CNVV verkoopstylisten hebben inmiddels met meer dan 100 Nederlandse NVM, VBO, LMV en Remax makelaars een samenwerking.

Voila.nu verzamelt het totale aanbod van te koop staande woningen in Vlaanderen. Voila.nu heeft op dit moment een samenwerking met 60 Vlaamse makelaars die voornamelijk gevestigd zijn in de grensstreek, maar op hele korte termijn het aantal zeker wil verdubbelen over heel Vlaanderen door hun nieuwe website www.waarwonenwij.nu. De meest volledige woonsite van Vlaanderen. House of KIKI, en Voila.nu bundelen hun krachten waardoor zij in staat zijn snel de juiste doelgroep te bereiken. Beiden partijen zijn specialisten in hun vakgebied en weten als geen ander wat de juiste woningpresentatie kan doen om het verkoopproces te versnellen.

Het toepassen van verkoopstyling is een aanwinst voor de stagnerende huizenmarkt. Onderzoek, uitgevoerd door House of KIKI, in het najaar van 2009, heeft uitgewezen dat 70% van de woningen die langer dan 1,5 jaar te koop staan, binnen drie maanden verkocht worden na restyling door een CNVV verkoopstylist. House of KIKI, en Voila.nu zijn overtuigd van de win-win situatie voor alle betrokken partijen; de verkopende partij verkoopt sneller de woning en voorkomt dubbele maandlasten en de makelaar verkrijgt een hogere courtage doordat de vraagprijs niet verlaagd hoeft te worden.

Kirsten Slager, oprichtster van House of KIKI,: ‘Verkoopstyling, ook wel Home Staging genoemd, is van origine een Amerikaans concept en wordt inmiddels al wereldwijd toegepast. In navolging van de Nederlandse markt zullen de Belgische makelaars meer moeite moeten doen hun woningen te verkopen. Verkoopstyling door een CNVV verkoopstylist biedt daarom uitkomst. Binnen 2 dagen kan een CNVV verkoopstylist een te koop staande woning verkoopklaar maken en ervoor zorgen dat de woningpresentatie veel kijkers zal trekken. Immers; geen kijker is ook geen koper.’

Kim Kanters, mede-oprichtster, vult aan: “CNVV verkoopstylisten gaan bijdragen aan een nieuwe impuls binnen de Belgische woningmarkt. Door nu ook dit beroep in België te introduceren mogen we onszelf als pioniers beschouwen. Makelaars in België zullen de diensten van een verkoopstylist al snel als meerwaarde gaan zien. De Vlaamse verkoopstylisten geven verkopers en makelaars nu mogelijkheid hun kansen op verkoop van hun huis te vergroten.”

Irma de Brouwer, directeur van Voila.nu tot slot: “Ik was meteen enthousiast over een samenwerking met House of KIKI, omdat ik ook regelmatig naar het programma Uitstel van Executie op VijfTV kijk, waarin Kim en Kirsten in een mum van tijd een totaal ander huis weten te creëren. House of KIKI, mag zeker niet op de Belgische woningmarkt ontbreken. De beste impuls op het juiste moment! House of KIKI, zal daarom op onze websites Voila.nu en WaarWonenWij.nu veel aandacht krijgen.”

Noot voor de redactie:
House of KIKI, Opleiding en Netwerk voor Verkoopstylisten
Drs. Kirsten Slager 0031-6-19092409
Kim Kanters 0031-6-19092404
Websites: www.houseofkiki.nl / www.houseofkiki.be / www.cnvv.nl
E-mail: [email protected] / [email protected]

Over House of KIKI
House of KIKI, (opgericht in Nederland in 2007) is een opleidingscentrum in verkoopstyling, verzorgd door (Nederlandse en Vlaamse) specialisten in verkoopstyling, woonstyling, marketing, makelaardij, woningfotografie en binnenhuisarchitectuur. Met inmiddels ruim 300 aangesloten CNVV gecertificeerde verkoopstylisten heeft House of KIKI het grootste netwerk van Nederland en garandeert dan ook een landelijke dekking.
Naast een 4-daagse opleiding verkoopstyling verzorgt House of KIKI, tevens 1-daagse opleidingen voor makelaars en MasterClasses Woningfotografie en 2D & 3D impressies.
House of KIKI, heeft een nauwe samenwerking met de vaste stylisten van de Nederlandse versie van het tv-programma ‘TV makelaar’ (Michiel de Zeeuw) en de Vlaamse versie (Christophe Aertssen). In het voorjaar van 2009 en 2010 waren de oprichters van House of KIKI, , Kirsten Slager en Kim Kanters, wekelijks te zien in het populaire tv-programma ‘Uitstel van Executie’ met Martijn Krabbé, waar zij de vaste rol van verkoopstylisten vervulden.

Over Volia.nu
Voila.nu, opgericht door Irma de Brouwer, verzamelt het totale aanbod van te koop staande woningen in Vlaanderen. Voila.nu heeft een samenwerking met 60 Vlaamse makelaars die voornamelijk gevestigd zijn in de grensstreek. Voila.nu is de Emigratiecoach voor de Nederlander die gaat emigreren naar België. “Denk niet alleen aan een mooi huis, maar neem uw persoonlijke situatie goed onder de loep. Het is goed om te weten of bepaalde rechten voor u blijven bestaan, zijn er fiscale consequenties, wat als u met pensioen bent of gaat. Maar misschien is de belangrijkste vraag die u zichzelf moet stellen Staat u open om deel nemen aan het dagelijkse leven in België? Ja? Voila…!”
Uniek is de Voila.nu Verhuisservice waarin zij alle zaken online voor u regelt die geregeld moeten zijn bij wonen in België. Daarnaast geeft zij in het persoonlijke Voila.nu Stappenplan & Advies aan, welke zaken u zelf dient te regelen. Omdat Voila.nu steeds meer Belgische bezoekers kreeg is de website www.waarwonenwij.nu gecreëerd; de meeste volledige woonsite van Vlaanderen, per gemeente gepresenteerd.

Website: http://www.houseofkiki.nl