Amersfoort, 1 februari 2011

Student koopt studieboeken liefst online

70% van de studenten koopt zijn studieboeken via internet. Populaire sites zijn bol.com, marktplaats.nl en studentenboek.nl. Een combi van nieuwe en tweedehands studieboeken is favoriet bij studenten. Dit blijkt uit een onderzoek op initiatief van 5 studenten Windesheim (Zwolle) in samenwerking met studieboekverkoper bookmatch.nl.

Online aankopen

Bij het online kopen van boeken is prijs het belangrijkste criterium. Daarna de kwaliteit van de aangeboden boeken en de aanbieder. Studenten zijn wel bereid om bemiddelingskosten te betalen om goede 2e hands studieboeken in huis te halen. Het liefst betalen ze via Ideal.

Koopgedrag

Slechts de helft van de studenten betaalt zijn boeken zelf. De overigen worden door hun ouders gesponsord. Eenmaal klaar met de studie, houdt een kwart van de studenten z’n boeken. De rest verkoopt ze door.

Het onderzoek

Dit onderzoek werd gedaan door 5 2e jaars studenten heao op Windesheim, Zwolle. Zij onderzochten de markt voor 2ehands studieboeken in samenwerking met studieboekverkoper bookmatch.nl

[einde bericht]
Noot voor de redactie

In 1996 verkocht oprichter Wouter Kroon zijn eigen studieboeken via Bookmatch. 15 jaar later maken duizenden studenten gebruik van Bookmatch en wisselen er tienduizenden boeken per jaar van eigenaar.

Contact

Wouter Kroon

[email protected]

06 306 307 11

Website: http://www.bookmatch.nl

Bron: EMEA Persberichten