Houdt u vast want vanavond gaat het hard stormen en sneeuwen. De eerste winterprik komt eraan.

Het stormfront dat onderweg is naar West-Europa kan een hoop schade teweeg brengen. Frankrijk en Duitsland zullen er vooral onder te leiden hebben. België krijgt de uitlopers van de storm over zich heen. Dit betekent echter wel dat vrijdag een echte rotdag wordt. Wind, regen en de eerste sneeuwval zullen het verkeer danig verstoren. Vooral de Ardennen, Zuid-Duitsland en de Alpenlanden zullen een hoop sneeuw te verwerken krijgen.

Zaterdag is er ook nog een grote kans op winterse neerslag en de temperaturen vallen onder het vriespunt waardoor er een kans is dat de sneeuw ook blijft liggen. Na het weekend zou het weer een beetje moeten verbeteren.

Zondag zal het weer wat stabiliseren maar blijft het wel koud. Vanaf maandag mag u zich weer verwachten aan koud en regenachtig weer die waarschijnlijk heel de komende week aanhoudt.

Onze mening:
Het slechte weer dat er nu aankomt is nog geen reden om overal strooizout te beginnen strooien. De overheid zal zijn verantwoordelijkheid wel nemen en vooral in de Ardennen al zout strooien. De temperaturen zijn nog niet laag genoeg waardoor de sneeuw wegsmelt. U kunt dus uw dooimiddelen nog even bewaren, maar stel het kopen van strooizout of dooikorrels niet uit.

Wilt u zich toch niet laten verrassen raden wij aan om uw strooizout curatief te gebruiken. Klik hier voor meer info over wanneer en hoe je moet strooien.

Een positieve noot is wel voor de mensen die op skivakantie gaan er zal waarschijnlijk toch genoeg sneeuw vallen.

Posted in saltking.be

Website: http://www.emea.nl

Bron: EMEA Persberichten