Persbericht

CUIJK, 30 MEI 2012 – De online webwinkel en tevens winkelformule VelgenShop.nl start met een marktverbreding door het branden van BandenShop.nl. BandenShop.nl zal actief als online en offline bandenformule verder expanderen naast VelgenShop.nl. Alle bestaande locaties zullen verder vanaf medio juli opgebouwd worden tot next generation locaties. De verdere nieuwe locaties worden direct next generation locaties.

VelgenShop.nl plaatst BandenShop.nl gebroederlijk naast elkaar in de positionering in de markt. Beide webwinkels zullen werken met de huiskleur bordeaux rood. Tevens blijft de vertrouwde winkelwagen gevuld met banden of velgen behouden. Beide webwinkels zullen op de homepage aan elkaar gekoppeld worden. Het is hierdoor duidelijk voor
klanten dat beide online webwinkels en fysieke winkels bij elkaar
horen.

De vernieuwde branding is een perfecte stap in de markt aldus Kai Peters namens VelgenShop.nl en BandenShop.nl: “Er zijn twee redenen om BandenShop.nl extra te exploiteren. De eerste is dat VelgenShop.nl een perfecte naam heeft in de markt als het gaat om velgen en banden. Toch zien wij dat VelgenShop.nl niet direct geassocieerd wordt met losse verkoop van banden. Door het toevoegen van BandenShop.nl aan ons concept zal deze interpretatie bij consumenten aanzienlijk gaan afnemen. Verder zal de markt voor online bandenverkoop de komende jaren nog meer gaan groeien. Internet marketingtechnisch is BandenShop.nl met stipt de beste domeinnaam om onze online groeiambities door te kunnen zetten en nog beter in de bandenmarkt te kunnen penetreren. Wij zien landelijk dat onze omzetten en marges stijgen zowel door de groei van het aantal winkel, maar ook de betere marges op de producten. De exploitatie met BandenShop.nl zal voor onze winkels als voor de gehele organisatie een extra groei in volumes en omzet betekenen.”

Next generation BandenShop.nl en VelgenShop.nl winkels
VelgenShop.nl en BandenShop.nl ziet dat het gemiddelde aankoopbedrag per consument dalende is, maar dat ze wel meer klanten helpen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Door de economische omstandigheden zijn consumenten zuiniger op hun euro en kopen voordeligere banden en vergelijken nog beter meerdere aanbieders, aldus de organisatie. Toch blijft een
band een serviceproduct en de BandenShop.nl en VelgenShop.nl winkels dragen bij aan het succes van de organisatie. Juist om die rede gaan alle winkels over naar de next generation uitstraling. Het verschil met de huidige winkels is dat beleving en service nog belangrijker gaan worden.

Voorbereiding op Europees bandenlabel
BandenShop.nl zal worden verweven in dezelfde huiskleuren en systemen als VelgenShop.nl. VelgenShop.nl zal gedeeltelijk omgebouwd worden om BandenShop.nl mee te branden in de markt. BandenShop.nl zal over 25 dagen online actief gaan en
direct klaar zijn voor de nieuwste ontwikkelingen in de markt. BandenShop.nl is hierdoor direct voorzien van alle juiste technieken om hiermee direct te kunnen inspelen om de verandering in de bandenmarkt zoals het Europese bandenlabel.

Over BandenShop.nl en VelgenShop.nl
BandenShop.nl en VelgenShop.nl is een online webwinkel voor banden en velgen met meerdere fysieke locaties in Nederland. Alle producten die BandenShop.nl en VelgenShop.nl tonen in de webwinkel zijn altijd voorradig en kunnen worden gemonteerd in alle winkels van VelgenShop.nl en BandenShop.nl. Alle winkels beschikken over uitgebreide showroom. VelgenShop.nl behoort tot de beste startende winkelketens van 2011 bij de prestigieuze Retail Jaarprijzen. VelgenShop.nl en BandenShop.nl zullen in 2012 doorgroeien naar 10 locaties in Nederland.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform