Vaak ontstaat er verwarring bij de consument bij welke zorgverzekeraar ze precies een zorgverzekering hebben afgesloten als dit via een tussenpersoon of gevolmachtigde gebeurt.

Een bedrijf zoals Meeus biedt een zorgverzekering aan als ware men zich bij Meeus verzekerd. Pas later blijkt dat het om een VGZ zorgverzekering gaat. En de zorgverzekering Zekur is een product van Univé. Dit wordt ook niet altijd aangegeven.

Er zijn een aantal vergelijkingssites waarop allerlei producten worden aangeboden, ook van zorgverzekeringen zoals Meeus en dergelijke.

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft aan verschillende sites die zorgverzekeringen vergelijken een brief gestuurd. In deze brief wordt gevraagd om deze verwarring weg te nemen. Dit moet gebeuren door duidelijker aan te geven wie eigenlijk de echte zorgverzekeraar is.

Op www.vergelijken.net worden alleen de echte zorgverzekeringen vergeleken en wordt er duidelijk aangegeven wie de zorgverzekeraar is. Als u op vergelijken.net een zorgverzekering gaat vergelijken weet u zeker dat u bij een echte zorgverzekeraar terecht komt en dat u de laagste prijs voor uw zorgverzekering betaalt.

Ook blijkt dat vaak niet de goedkoopste en de beste verzekering in de top 3 komt te staan. Op sommige vergelijkingssites staat Ditzo op nummer 1 als beste en goedkoopste verzekering, terwijl FBTO een goedkopere premie heeft, en een hogere prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast krijgt u via FBTO ook nog een Bol.com cadeaubon van 25 euro.

Om de goedkoopste en beste zorgverzekering te vinden kunt u het beste alle zorgverzekeringen vergelijken en kiezen voor de zorgverzekering die het beste bij u past. Hierbij kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld de acties en kortingen op de vergelijkingssite www.vergelijken.net

Website: http://www.vergelijken.net/zorgverzekering

Bron: EMEA Persberichten