Je komt allemaal wel eens op het punt dat je een auto wilt verkopen. Er zijn talloze redenen te verzinnen om die auto te willen verkopen. Als het een schadeauto is geworden, als die rijp is voor de sloop of als je bijvoorbeeld een auto wilt kopen in Duitsland.

Dan kun je de auto natuurlijk op een occasion site als AutoTrack.nl, zetten, je kunt zelf een auto opkoper voor de auto zoeken of je zet hem op een autoveiling site. Ook kun je de auto particulier verkopen. Het hangt of staat allemaal met de tijd die je jezelf gunt om die auto te verkopen.

Schade-, sloop- of exportauto
Ook is het belangrijk om welk soort auto het gaat, is het een schade auto, een sloop auto of is het een export auto? Als het een gewilde auto is dan is een opkoper voor de auto niet zo moeilijk te vinden. De meest actieve auto opkopers werken samen bij de inkoop en doen gratis een bod via de website www.AutoOpkoop.nl.

Autoopkopers
Naast de gewone gebruikte auto’s hebben deze autoinkoop bedrijven en auto opkopers zich ook gespecialiseerd in bepaalde types auto. Voor export auto’s, en dan met name van het merk Toyota, is er de website www.ToyotaExport.nl, voor schadeauto’s is er de website www.schadeautoinkoop.com, en voor sloopauto’s ga je naar www.SloopAuto.com. Zelfs brommobielen worden ingekocht via www.ikwilvanmijnautoaf.nl, .

Autoveiling
Al deze websites zijn gebaseerd op het principe van een autoveiling. Het grote verschil van deze auto veiling met andere autoveilingen is dat de kopers uitsluitend RDW erkende officiële autobedrijven zijn zodat een correcte afwikkeling gegarandeerd is.

Gevraagd auto
Er zijn gelukkig genoeg autobedrijven die het bordje “gevraagd auto” op hun site hebben staan. Maar in plaats van deze auto inkoop bedrijven zelf te zoeken kun je hem beter gratis en vrijblijvend op een van de auto inkoop sites plaatsen. De website is aangesloten bij de Stichting Webshop Keurmerk en alle aangesloten autoinkoop bedrijven worden regelmatig gecontroleerd en zijn verplicht aangesloten bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Auto kopen in Duitsland
De websites merken dat veel consumenten met vragen zitten over het kopen van auto’s in Duitsland en andere landen. Het zelf importeren van een auto wordt steeds populairder. Het nadeel is dat je in het buitenland niet je eigen auto kunt inruilen, de gebruikte auto zelf verkopen via een van de genoemde websites is dan de oplossing.

Nationale Sloopregeling
Ook zijn er veel vragen over de Nationale Sloopregeling (Nationale-Sloopregeling.nl), het blijkt dat het in de praktijk vaak interessanter is om je eigen auto zelf te verkopen en voor de maximale korting te gaan omdat je niets in te ruilen hebt. Veel mensen laten de Nationale Sloopregeling dan ook links liggen en gaan voor het maximale voordeel bij het kopen en verkopen van een auto.

Leaseauto overnemen
Tot slot zijn er ook veel vragen over leaseauto’s. Bestuurders van een leaseauto kunnen vaak na afloop van het leasecontract de leaseauto voor een geschikte prijs overnemen. Deze auto overname kan erg interessant zijn. Er zijn veel autoinkopers bij de autoinkoop websites aangesloten die graag deze ex-lease auto kopen. Hoe werkt dat dan? De overname prijs opvragen bij de leasemaatschappij is een goede start, daarna kun je de auto aanmelden op de autoinkoop website. Als het bod hoger is dan de overname prijs dan ligt er wat extra vakantiegeld klaar.

Ik wil van mijn auto af
De aangesloten autoinkoopbedrijven hebben een heel diverse achtergrond. Er zitten autobedrijven bij die voorheen handelden in schadeautos uit Duitsland, gespecialiseerd zijn in tweedehands auto verkopen, schade auto’s, auto export en sloopauto’s. Deze autohandelaren kopen nu hun tweedehands auto’s online in. Het verkopen va de auto via deze site is geheel gratis. Dus als u denkt “ik wil mijn auto kwijt” meld hem vandaag nog vrijblijvend aan op een van de sites. Een auto gratis verkopen via een autoveiling zoals ikwilvanmijnautoaf.nl aan een autoinkoop bedrijf zorgt voor de hoogste opbrengst.

Voor deze en meer tips over het verkopen en kopen van een auto ga je naar AutoVerkopenTips.nl.

Website: http://www.AutoVerkopenTips.nl